Mette Frederiksens telefoner med slettede sms’er kan være forsvundet

Statsministeriet har ikke overblik over de skiftende telefoner, som statsminister Mette Frederiksen har brugt, og derfor er det nu endnu mere usikkert, om alle slettede sms'er kan genskabes, siger ekspert.

Statsminister Mette Frederiksen forklarede onsdag på et pressemøde i Statsministeriet, at hun videregav sine aflagte telefoner til medarbejdere internt i Statsministeriet. Collage: Lotte Overgaard Statsminister Mette Frederiksen forklarede onsdag på et pressemøde i Statsministeriet, at hun videregav sine aflagte telefoner til medarbejdere internt i Statsministeriet. Collage: Lotte Overgaard Statsminister Mette Frederiksen under pressemøde, hvor der besvares spørgsmål rejst i relation til sms'er i minksagen, Spejlsalen i Statsministeriet i København, onsdag den 3. november 2021. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Statsminister Mette Frederiksen under pressemøde, hvor der besvares spørgsmål rejst i relation til sms'er i minksagen, Spejlsalen i Statsministeriet i København, onsdag den 3. november 2021. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Statsminister Mette Frederiksen under pressemøde, hvor der besvares spørgsmål rejst i relation til sms'er i minksagen, Spejlsalen i Statsministeriet i København, onsdag den 3. november 2021. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Statsminister Mette Frederiksen under pressemøde, hvor der besvares spørgsmål rejst i relation til sms'er i minksagen, Spejlsalen i Statsministeriet i København, onsdag den 3. november 2021. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Statsminister Mette Frederiksen under pressemøde, hvor der besvares spørgsmål rejst i relation til sms'er i minksagen, Spejlsalen i Statsministeriet i København, onsdag den 3. november 2021. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Statsminister Mette Frederiksen under pressemøde, hvor der besvares spørgsmål rejst i relation til sms'er i minksagen, Spejlsalen i Statsministeriet i København, onsdag den 3. november 2021. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Statsminister Mette Frederiksen under pressemøde, hvor der besvares spørgsmål rejst i relation til sms'er i minksagen, Spejlsalen i Statsministeriet i København, onsdag den 3. november 2021. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Statsminister Mette Frederiksen under pressemøde, hvor der besvares spørgsmål rejst i relation til sms'er i minksagen, Spejlsalen i Statsministeriet i København, onsdag den 3. november 2021. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Mette Frederiksen har skiftet mobiltelefoner i en grad, så det er uvist, om alle telefoner vil blive udleveret til teknisk granskning hos politiet, der skal forsøge at genskabe hendes slettede sms’er om minksagen.

På et pressemøde onsdag aften forklarede hun, at Statsministeriet ikke har et fuldt overblik over antallet af telefoner, der skifter hænder, og forsøget på gendanne sms’erne sker derfor kun fra de enheder, som »Statsministeriet kan identificere«...

Læs også
Top job