Politik

Danske Gymnasier frygter, at lodtrækning »direkte vil modvirke« elevfordelingsaftalens intention

Det kan virke »uforståeligt«, at der i nogle tilfælde vil blive trukket lod om pladserne, når de nye elevfordelingsregler træder i kræft, mener Danske Gymnasier.

Birgitte Vedersø, formand for Danske Gymnasier og rektor på Gefion Gymnasium i København, skriver i et brev til ministeren, at »Danske Gymnasier er bekymret for, at lodtrækningsmekanismen i fordelingszoner vil modvirke intentionen med den nye elevfordelingsmodel om at sikre et bredt udbud af fagligt bæredygtige gymnasiale uddannelser med en balanceret elevsammensætning«. Arkivfoto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Danske Gymnasier er egentlig »meget tilfreds med«, at der i juni landede en aftale om en ny model for elevfordeling. Men dele af aftalen bekymrer organisationen i så høj grad, at den i et brev stilet til børne- og undervisningsminister Penille Rosenkrantz-Theil udtrykker frygt for, at det »direkte vil modvirke aftalens intention«.

Den største bekymring fra organisationen handler om, hvordan man med aftalen lægger op til at fordele eleverne i de såkaldte fordelingszoner i København, Aarhus og Odense, hvor elevsammensætningen er skæv. Her skal eleverne fra 2023 fordeles på baggrund af deres forældres indkomst, så der kommer et mere blandet elevgrundlag. Men hvis der er for mange elever med forældre fra samme indkomstgruppe, der søger det samme gymnasium, skal det afgøres med lodtrækning, hvilke elever der optages. ..

Læs også
Top job