Politik

Statsministeren afviser, at sms'er har stjålet fokus i valgkamp

Statsminister Mette Frederiksen mener ikke, at sms'er i mink-sagen har taget fokus væk fra valgkampen.

Statsminister Mette Frederiksen holdt tale til Valgfesten hos Socialdemokratiet i København. Foto: Mads Claus Rasmussen

Slettede sms’er har ikke skygget for valgkampen rundt i landets kommuner. Det mener statsminister Mette Frederiksen, som tirsdag aften holdt en tale til Socialdemokratiets medlemmer ifbm. kommunalvalget.

Hun mener, at valget har handlet om andet.

»Jeg ved godt, der i valgkampen har været snak om sms’er. Det her valg har først og fremmest har handlet om de forhold, der er lokale fra kommune til kommune. Det er tryghed, boliger, klima og først og fremmest velfærd,« sagde hun i talen.

Mette Frederiksen henviser til sagens om de slettede sms’er i mink-sagen. Minkkommissionen har forgæves forsøgte at få udleveret sms’er fra Mette Frederiksen og tre embedsmænd i statsministeriet, men det var ikke muligt, da telefonerne var sat op til at slette dem automatisk efter 30 dage. Siden har teknikere forsøgt at genskabe sms’erne, men Justitsministeriet har endnu ikke oplyst, om det er lykkedes.

I talen fremhævede Mette Frederiksen, at Socialdemokratiet ved seneste valg var eneste parti, der var repræsenteret i samtlige byråd.

»Det er for tidligt at gøre regnebrættet op. Vi har vidst det ville være svært at gentage valget for fire år siden, som var ekstraordinært godt. Men status er, at vi i nogle kommuner går frem og i andre tilbage, bl.a. i de store byer. Vi må gøre det endnu bedre næste gang,« sagde hun, men tilføjede:

»Vi bliver, tør jeg godt sige, Danmarks største kommunale parti,« sagde hun.

Mette Frederiksen sagde også under talen, at det ser ud til, at stemmeprocenten bliver lavere end vanligt, fordi folk er blevet hjemme pga. corona.

Læs også
Top job