Politik

Klimatopmødets emissioner svarer til 8.000 briters årlige udledning

Klimatopmødet i Glasgow har sat rekord i CO2-udledning de seneste to uger, og har samtidig fordoblet emissionerne i forhold til seneste klimatopmøde i Madrid.

Især mængden af privatfly til klimatopmødet har været under kritik. Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Masser af privatfly, transport og dobbelt op på CO2-udledning i forhold til sidste klimatopmøde i 2019.

Det er konklusionen i en rapport fra det London-baserede serviceselskab Arup, skriver CNBC.

Ifølge Arups estimater vil det to uger lange COP26-topmøde udlede omkring 102.500 tons kuldioxid - det svarer til de samlede gennemsnitlige årlige emissioner for mere end 8.000 britiske indbyggere. Det er således en dobbelt så stor udledning som klimatopmødet i 2019 i Madrid, hvor der blev udledt estimeret 51.101 tons kuldioxid.

Omkring 60 pct. af topmødets emissioner anslås at komme fra internationale flyvninger, mens andre store bidrag til klimaforandringerne omfatter overnatningsmuligheder for delegerede og deltagere, politi og sikkerhed til begivenheden, lokal transport til og fra topmødet og lokal energi-, vand- og affaldshåndtering.

Især flyvningerne til klimatopmødet har været i fokus, hvor flere erhvervsfolk og ledere er ankommet til klimatopmødet i privatfly. Tidligere er der blevet meldt om, at over 400 privatfly i dagene op til topmødet landede i Glasgow and Edinburgh. Det faktiske tal er snarere 118, lyder det fra Forbes.

Verdens ledere har under topmødet afgivet en række klimaløfter, herunder aftaler om at udfase kul, reducere metan-emissioner og stoppe skovrydning.

Læs også
Top job