Politik

Thulesen Dahl klar til at stoppe - opfordrer til ekstraordinært årsmøde med mulighed for ny formand

Efter den kommende weekend kan Kristian Thulesen Dahl være fortid som formand for DF. Han lader dog reelt hovedbestyrelsen tage beslutningen.

Arkivfoto: Jonas Olufson

DF’s formand Kristian Thulesen Dahl har indkaldt sin hovedbestyrelse til ekstraordinær samling i denne weekend, efter partiet blev slagtet ved kommunalvalget.

Her vil han lade bestyrelsen afgøre, om der skal indkaldes til ekstraordinært årsmøde med et punkt på dagsordenen med valg om ny formand. Hvis det møde bliver indkaldt, vil han ikke stille op, fortæller han:

»Nej. Det er klart, at hvis hovedbestyrelsen beslutter det, så er det for at starte på en frisk og komme ud af det dødvande, vi er i. Der skal ske noget.«

Thulesen Dahl melding læner sig op af det, som et af hovedbestyrelsesmedlemmerne, Martin Henriksen ytrede tidligere på dagen.

Henriksen er lykkedes med at blive valgt ind i byrådet i Stevns Kommune, men også her går partiet fra 2 til 1 mandater.

»Vi har tidligere haft hul igennem til en hel masse vælgere - og hvorfor stemmer de så ikke på os nu? Det er jo, fordi vi åbenlyst gør noget galt,« sagde Henriksen til TV 2 onsdag morgen.

DF er gået tilbage fra 223 mandater ved seneste kommunalvalg til nu blot 91 mandater. Med til historien hører det dog, at over 40 byrådsmedlemmer allerede havde forladt partiet i de fire år, der er gået siden kommunalvalget i 2017.

»Resultatet var endnu dårligere, end DF’erne selv havde frygtet i deres mørkeste stunder,« lød det fra Jyllands-Postens politiske analytiker Niels Th. Dahl i nat, endnu inden Thulesen Dahl havde lagt planerne om ekstraordinært landsmøde frem.

Læs også
Top job