Politik

S fik det laveste resultat i 50 år: »Vi har fået hug, så det basker«

Mette Frederiksen har gennem sin tid som formand satset alt på at vinde provinsen. Til kommunalvalget tabte hun både stort i de største byer – og andre steder i landet. Forsker ser en alvorlig fare for Socialdemokratiet. Nu søger partiet efter forklaringerne bag tilbagegangen.

På valgaftenen ville S-spidskandidat Sophie Hæstorp Andersen ikke spekulere i, om sagen om mink-sms’er har kostet opbakning i hovedstaden. »Det ved vi nok bedre, når vi kommer nogle dage og uger frem,« sagde hun. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) mener, at debatten om den tredje Limfjordsforbindelse kostede partiet stemmer. Henning Bagger/Ritzau Scanpix. Per Clausen fra Enhedslisten og Morten Thiessen fra De Konservative følger valgtallene på valgaftenen i Aalborg Kongres og Kulturcenter, tirsdag den 16. november 2021. Der stemmes til regionrådsvalg og kommunalvalg den 16. november i Danmark. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Borgmester Peter Rahbæk Juul (S) mener, at tilbagegangen i Odense skal ses i lyset af et historisk godt valg i 2017. Foto: Stefan Sommer Jagd/Ritzau Scanpix) KV21: Borgmester Peter Rahbæk Juel ankommer til Studenterhuset og går videre til rådhuset. Valgaften i Odense, tirsdag den 16. november 2021. Den 16. november afholdes der kommunalvalg og regionsrådsvalg i Danmark. (Foto: Stefan Sommer Jagd/Ritzau Scanpix) S-tilbagegang kalder på eftertanke, sagde Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard på valgnatten. Foto: Mads Andreas Frost. Valgaftenen i Aarhus. De sidste stemmer og borgmesterens klokke. Jacob Bundsgaards ringer med klokken på Aarhus Rådhus. KV21 Mia Nyegaard, Jakob Næsager og Socialdemokratiets spidskandidat i København, Sophie Hæstorp Andersen, som er ny overborgmester, møder pressen på Københavns Rådhus efter kommunalvalget natten til onsdag den 17. november 2021. Den 16. november afholdtes kommunalvalg og regionsrådsvalg i Danmark. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Statsminister Mette Frederiksen blev advaret.

Da Socialdemokratiet holdt partikongres i Aalborg i september, gik Rene Rud Mikkelsen som formand for Vesterbro-kredsen i København på talerstolen med en ærlig, kærlig opsang fra storbyen...

Læs også
Top job