Politik

Konservativ spillede på, at Venstre ville tabe – og vandt både posten og pengene

Danske Spil tilbød i valgkampen et væddemål på kampen om Kolding. Et nederlag til Eva Kjer Hansen (V) gav 2,65 gange pengene igen. Det var gode odds at gå efter, tænkte den konservative spidskandidat og satsede 900 kr. på en fiasko for Venstre. Had-kærlighedsforholdet uden kærlighed udfolder sig på ny.

Den 71-årige Knud Erik Langhoff er den første konservative borgmester i Kolding i 60 år. Han konstituerede sig sammen med Socialdemokratiet, De Radikale og SF. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix Eva Kjer Hansen fra Venstre på rådhuset i Kolding i Kolding Kommune tirsdag den 16. november 2021. Den 16. november afholdes der kommunalvalg og regionsrådsvalg i Danmark. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix) Eva Kjer Hansen fra Venstre på rådhuset i Kolding i Kolding Kommune tirsdag den 16. november 2021. Den 16. november afholdes der kommunalvalg og regionsrådsvalg i Danmark. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix) Ny borgmester i Kolding Knud Erik Langhoff på Kolding Rådhus tirsdag den 16. november 2021. Den 16. november afholdes der kommunalvalg og regionsrådsvalg i Danmark. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix) Borgmesterkandidat i Kolding Villy Søvndal fra SF stemmer i Sdr Bjert Hallen i Bjert uden for Kolding tirsdag den 16. november 2021. Den 16. november afholdes der Kommunalvalg og Regionsrådsvalg i Danmark. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix) Ny borgmester i Kolding Knud Erik Langhoff på Kolding Rådhus tirsdag den 16. november 2021. Her med Villy Søvndal (SF) og Birgitte Munk Grunnet fra Socialdemokratiet. Den 16. november afholdes der kommunalvalg og regionsrådsvalg i Danmark. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix) Valgsted i Sdr Bjert Hallen i Bjert uden for Kolding tirsdag den 16. november 2021. Den 16. november afholdes der Kommunalvalg og Regionsrådsvalg i Danmark. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix) Valgsted i Sdr Bjert Hallen i Bjert uden for Kolding tirsdag den 16. november 2021. Den 16. november afholdes der Kommunalvalg og Regionsrådsvalg i Danmark. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix) Borgmesterkandidat i Kolding Villy Søvndal fra SF stemmer i Sdr Bjert Hallen i Bjert uden for Kolding tirsdag den 16. november 2021. Den 16. november afholdes der Kommunalvalg og Regionsrådsvalg i Danmark. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Man må ikke i sport. Men må man i politik? Spille på en kamp, man selv er med i?

I Kolding var kommunalvalget udråbt til et præsidentopgør mellem to profilerede toppolitikere kendt fra Christiansborg: tidligere SF-formand og udenrigsminister Villy Søvndal vs. Eva Kjer Hansen, eksminister og folketingsmedlem for Venstre gennem 31 år...

Læs også
Top job