Serier

WHO har indkaldt eksperter til møde om ny coronavariant

WHO siger, at der indtil nu er opdaget næsten 100 sekvenser af varianten, som er fundet i Sydafrika.

Corona rammer verden
Professor Salim Abdool Karim, fhv. chef for Sydafrikas covid-19-råd, fortæller om den nye variant, og hvad der gør den så speciel. Video: Ritzau/AP

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har i Genève indkaldt eksperter til et møde midt på dagen fredag for at diskutere den nye coronavariant, der giver anledning til dyb bekymring internationalt.

WHO siger, at der indtil nu er opdaget næsten 100 sekvenser af varianten, som går under betegnelsen B. 1.1.529. Den nye coronavariant er opdaget i Sydafrika.

- WHO har indkaldt til et ekspertmøde klokken 12 om den nye covid-19-variant, B.1.1.529, som har vakt stigende international bekymring, siger WHO-talsmanden Christian Lindmeier.

- WHO-mødet indkaldes for at få et bedre overblik over tidsfrister for undersøgelser og et studie, som er ved at blive sat i værk, for at få fastslået i hvilket omfang denne variant bør give anledning til bekymring, siger han.

WHO har ingen kommentarer til rejserestriktioner, som er indført i Storbritannien, og som er varslet i EU-landene.

Den nye variant adskiller sig fra de andre kendte varianter ved, at den har en anderledes overflade. Da B. 1.1.529 er anderledes i sine proteiner, er det ikke sikkert, at de nuværende vacciner vil kunne give immunitet over for den.

Det sydafrikanske udenrigsministerium kalder det ”forhastet”, at Storbritannien fra fredag indfører indrejseforbud fra Sydafrika og fem andre afrikanske lande efter fundet af en ny coronavariant.

- Beslutningen virker forhastet, da WHO endnu ikke har taget stilling og rådgivet om foranstaltninger, hedder det i en erklæring fra ministeriet tidligt fredag.

Læs også
Top job