Politik

Pengene lå klar, men manglen på nogle få eksperter stoppede en stribe milliarddyre togprojekter

Folketinget havde bevilget milliarder til bedre skinner og nye tog. Men man havde glemt at sørge for såkaldte validatorer til at kvalitetssikre projekterne. Derfor er 10 projekter forsinket eller aflyst med store konsekvenser til følge. Mellem Roskilde og Holbæk var der lovet nye, bedre og hurtigere eltog i 2022, men nu må man vente til 2025. Transportminister erkender fejl – begået i 2001.

Billeder af Kirsten Andersen, som er pendlerrepr¾sentant for en del af Nordvestbanen. En str¾kning, som er hŒrdt ramt af forsinkelser og aflysninger og som med den nye k¿replan formentlig fŒr pladsmangel. Historien handler om en meget specifik faggruppe - sŒkaldte validatorer - der godkender projekter pŒ jernbanen. Pga. mangel pŒ dem er adskille projekter udskydt og aflyst, og det har medf¿rt forsinkelser og gener for passagerer i Œrevis. Tølløse Station ligger på strækningen mellem Roskilde og Kalundborg – også kaldet Nordvestbanen. Strækningen er en af mange områder, som er hårdt ramt af Banedanmarks mangel på de såkaldte validatorer. Billeder af Kirsten Andersen, som er pendlerrepr¾sentant for en del af Nordvestbanen. En str¾kning, som er hŒrdt ramt af forsinkelser og aflysninger og som med den nye k¿replan formentlig fŒr pladsmangel. Historien handler om en meget specifik faggruppe - sŒkaldte validatorer - der godkender projekter pŒ jernbanen. Pga. mangel pŒ dem er adskille projekter udskydt og aflyst, og det har medf¿rt forsinkelser og gener for passagerer i Œrevis. Billeder af Kirsten Andersen, som er pendlerrepr¾sentant for en del af Nordvestbanen. En str¾kning, som er hŒrdt ramt af forsinkelser og aflysninger og som med den nye k¿replan formentlig fŒr pladsmangel. Historien handler om en meget specifik faggruppe - sŒkaldte validatorer - der godkender projekter pŒ jernbanen. Pga. mangel pŒ dem er adskille projekter udskydt og aflyst, og det har medf¿rt forsinkelser og gener for passagerer i Œrevis. Billeder af Kirsten Andersen, som er pendlerrepr¾sentant for en del af Nordvestbanen. En str¾kning, som er hŒrdt ramt af forsinkelser og aflysninger og som med den nye k¿replan formentlig fŒr pladsmangel. Historien handler om en meget specifik faggruppe - sŒkaldte validatorer - der godkender projekter pŒ jernbanen. Pga. mangel pŒ dem er adskille projekter udskydt og aflyst, og det har medf¿rt forsinkelser og gener for passagerer i Œrevis. Billeder af Kirsten Andersen, som er pendlerrepr¾sentant for en del af Nordvestbanen. En str¾kning, som er hŒrdt ramt af forsinkelser og aflysninger og som med den nye k¿replan formentlig fŒr pladsmangel. Historien handler om en meget specifik faggruppe - sŒkaldte validatorer - der godkender projekter pŒ jernbanen. Pga. mangel pŒ dem er adskille projekter udskydt og aflyst, og det har medf¿rt forsinkelser og gener for passagerer i Œrevis. Billeder af Kirsten Andersen, som er pendlerrepr¾sentant for en del af Nordvestbanen. En str¾kning, som er hŒrdt ramt af forsinkelser og aflysninger og som med den nye k¿replan formentlig fŒr pladsmangel. Historien handler om en meget specifik faggruppe - sŒkaldte validatorer - der godkender projekter pŒ jernbanen. Pga. mangel pŒ dem er adskille projekter udskydt og aflyst, og det har medf¿rt forsinkelser og gener for passagerer i Œrevis.T¿ll¿se S

De karakteristiske DSB-toner lyder ud over Tølløse Station, og den efterfølgende besked fortæller de ventende pendlere på den dunkelt oplyste perron, at der vil køre færre tog på strækningen denne iskolde decembermorgen.

»Ændringen skyldes driftsforstyrrelser. Tjek jeres rejse på Rejseplanen,« lyder det ud af højttaleren...

Læs også
Top job