Politik

Michael Dyrby stopper på B.T.

Efter fire år stopper ansvarshavende chefredaktør Michael Dyrby på B.T., efter at hans fortid på TV 2 er kommet op til overfladen.

Artiklens øverste billede
Michael Dyrby har erkendt, at han har overtrådt grænser, krænket og haft upassende forhold i sin lange periode som chef på TV 2. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

»En chefredaktør må aldrig stå i vejen for sin egen udgivelse. Et medie lever af troværdighed og talent, så det kan producere den nødvendige journalistik, der er afgørende for et medie som B.T.. Derfor har jeg meddelt koncerndirektør og udgiver, Anders Krab Johansen, at jeg træder tilbage.«

Med de ord har Dyrby meldt sin afsked på mediet.

Afskeden er annonceret i en pressemeddelelse.

Dyrby har været stærkt kritiseret, efter dokumentaren ”MeToo: Sexisme bag skærmen” om fortiden på TV 2 med fokus på store problemer med sexisme - også meget grove tilfælde - er blevet offentliggjort.

Michael Dyrby har erkendt, at han har overtrådt grænser, krænket og haft upassende forhold i sin lange periode som chef på TV 2.

Det er dog ikke denne erkendelse, der har fået ham til at stoppe på B.T., skriver han. Han begrunder i stedet sin afsked med, at han ikke har »levet op til den standard, som vi normalt forlanger af andre kilder«.

Det citat skal ses i sammenhæng med, at Michael Dyrby i mange dage efter dokumentarens offentliggørelse ikke ville stille op til interview om sagen. Sidenhen stillede han så alligevel begrænset op i nogle medier.

»Har jeg krænket nogen? Altså, i og med jeg er en del af dokumentaren, og de kvinder, som fortæller om deres oplevelser jo helt tydeligt føler sig krænkede, så er det klart, at jeg har krænket nogen. Det er vanvittigt, og det undskylder jeg virkelig for,« sagde han for eksempel til Berlingske - som er i samme koncern som B.T. - inden han igen lukkede i og nægtede flere interviews om sagen.

I annonceringen om sin opsigelse skriver Dyrby desuden, at han mener, at hans bekendelser om fortiden er blevet tromlet ned.

»Jeg har i forbindelse med MeToo debatten forsøgt at bekende min fortid på TV2. Det er ikke blevet godt modtaget. Nærmest mistroisk. Debatten er vigtig og selvom alle udtrykker, at de ønsker en debat om kulturen, har raseriet taget over. Der er ikke plads til bekendelse, eftertanke og tilgivelse. Godstoget ruller på de udlagte skinner med stærke holdninger. Der er ikke plads til nuancer. Det er sort/hvidt. Du er god eller dårlig,« skriver han.

»Jeg er formentlig begge dele og forlader B.T. med en stolt fornemmelse,« når han selv frem til.

Dyrbys egne analyser er der dog flere, som ikke har haft meget til overs for. Blandt andre Merete Eldrup. Hun er både tidligere adm. direktør på TV 2 og Michael Dyrbys, forhenværende chef.

»Man kan ikke sige, at man er en god chef og et røvhul på samme tid. Så er man bare et røvhul,« lød det fra Eldrup til Jyllands-Posten tidligere på ugen, efter at have læst og lyttet til Dyrbys forklaringer om grænseoverskridende opførsel på TV 2, som det er blevet afdækket i dokumentaren.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.