Politik

Ny aftale giver 500.000 ansatte 5,42 pct. mere i løn

Natten til mandag blev parterne enige om en ny overenskomstaftale, der sikrer reallønsfremgangen med en samlet stigning på 5,42 pct. til en halv million kommunaltansatte lønmodtagere.

Artiklens øverste billede
Forhandlingerne mellem Michael Ziegler, chefforhandler for KL, og Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, er fortsat natten til mandag.

En hektisk weekend kulminerede natten til mandag, da forhandlerne for 500.000 lønmodtagere i de danske kommuner nåede til enighed med arbejdsgiverne i Kommunernes Landsforening, KL.

Aftalen skrives først endeligt under kl. 9.00, men de store linjer er på plads, herunder sikringen af reallønnen for den halve million ansatte.

Det erfarer Finans.

Stigningen fordeler sig med 4,81 pct. i lønstigninger over de næste tre år samt 0,61 pct. fra den såkaldte reguleringsordning, som sikrer, at lønudviklingen i det offentlige følger det private.

Parterne startede forhandlingerne fredag kl. 13, men gik nogle timer senere hver til sit. De mødtes igen lørdag kl. 17, men da KL i sin forhandling med lærerne havde brug for at få godkendelse fra både sin hovedbestyrelse, formandskab og finansminister Bjarne Corydon, kom de reelle forhandlinger først i gang lørdag over midnat.

Disse forhandlinger sluttede sent søndag aften, hvorefter de sidste knaster for alle ansatte i kommunerne kunne færdiggøres, og faldt på plads omkring kl. 02:30 natten til mandag.

Timerne siden da er gået med at læse aftalen igennem og afklare eventuelle tvivlsspørgsmål med formuleringerne.

Det er formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, der dels forhandler for Lærernes Centralorganisation, men også er chefforhandler for det såkaldte Forhandlingsfællesskabet, der er en sammenslutning af 53 fagforeninger.

På den anden side af bordet er det Høje Tåstrups borgmester Michael Ziegler, der fører forhandlingerne for arbejdsgiverne i KL.

Opdatering 6:45: Tidspunkt for aftalen ændret fra 8:30 til 9:00.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.