Politik

Løkkes løbeklub er et godt netværk for (forholdsvis habile) løbere

Det var en bred skare af erhvervs- og organisationsfolk, lobbyister og meningsdannere, der for nylig mødte op til løb med statsministeren på Marienborg. Det styrker netværket, lyder det, og så var der gratis øl, pølser og en opfordring til Løkke om at svømme Christiansborg rundt.

Artiklens øverste billede
Lars Løkke Rasmussen m.fl. foran Marienborg mandag den 22. august. Løberne er tidligere gæster på de løbeture, statsministeren har holdt. Foto: Frederik Greibe

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har gennem det seneste år jævnligt haft besøg af små, løbende grupper med erhvervs- og organisationsfolk, meningsdannere og mediefolk. For at markere de mange små ture, var de alle inviteret tilbage til én stor tur.

Bonussen i den anden ende af den 5,5 km lange rundtur om Marienborg var netværk, øl og pølser.

Finans kontaktede en række deltagere for at høre, hvor meget de løber til dagligt, og hvorfor de gider tage til Marienborg for at løbe så kort en tur: 

Allan Søgaard, adm. direktør og medejer af Falck:

Løbelyst: Gennemførte tre maratonløb sidste år og træner »rimelig konstant«, om end det ikke bliver til mere end 1.100-1.200 km på vejene i år:

»De andre gange har det været en kreds på 8-10 personer, hvor man har haft mulighed for at komme med input på forskellige emner. Jeg møder også op i andre sammenhænge, hvor vi taler om de emner, der interesserer mig, nemlig at Danmarks største udfordring er, at vi har en økonomi, der ikke vokser. Her kommer jeg med mine input, både når jeg er i socialdemokratiske sammenhænge, hvilket jeg er forholdsvis tit, og gør gerne det samme, når det er hos Venstre.«

Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi:

Løbelyst: Løber helst »så lidt som muligt«, men bliver tvunget til det en gang imellem af kæresten:

»Der var gratis øl og pølser, og så er det en super mulighed for at tale med en masse folk. Og så giver sådan en løbetur en god mulighed for at bekræfte mig i, at der er nogen, som er i dårligere form, end jeg er.«

Michael Ulveman, tidl. rådgiver for Anders Fogh Rasmussen, nu partner i Ulveman & Børsting:

Løbelyst: Over gennemsnittet, bl.a. med en iron man for nogle år siden, hvilket er nedsat til et 60-km ultraløb. Turen mandag var derfor »en hyggetur«:

»Når statsministeren inviterer, kommer jeg som regel. Det er et vigtigt forum for mig, da jeg opererer i krydsfeltet mellem erhvervsliv og politik, og Danmark er det ultimative netværkssamfund. Det er vigtigt at lære nye mennesker at kende, skabe netværk og fornemme, hvad der foregår.«

Jens Klarskov, adm. direktør i Dansk Erhverv:

Løbelyst: Løber regelmæssigt og deltager i halvmaraton i oktober. Klarskov er mere til svømning og sender hermed »en åben invitation til Lars Løkke« om at svømme med rundt om Christiansborg.

»Jeg deltager, fordi jeg blev inviteret, og fordi det er en god kombination af netværks- og motionsklub. Det er en afslappet måde at tale lidt om, hvad der foregår i økonomi og politik, og det er også en del af mit arbejde at deltage i den slags netværk.«

Karsten Dybvad, adm. direktør i Dansk Industri:

Løbelyst: Løber ikke fast, men deltager altid i DHL-stafetten:

»Jeg blev inviteret til at løbe med. Det var meget hyggeligt at løbe, og man fik lejlighed til at tale lidt sammen med deltagerne.«

Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finansrådet:

Løbelyst: Løber 7-9 km et par gange om ugen, hvis kalenderen tillader det:

»Det er et godt initiativ fra statsministeren, og jeg deltager derfor gerne, når jeg bliver inviteret.«

Finans har yderligere henvendt sig til syv andre deltagere – heraf fem kvinder – men disse har enten takket nej eller ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.