Politik

Her er erhvervslivets reaktioner på det nye regeringsgrundlag

Nyt regeringsgrundlag vil skabe bedre forhold for erhvervslivet, mener erhvervsorganisationer, mens fagbevægelsen græmmes over planer for det offentlige forbrug.

Artiklens øverste billede
»Gennemføres regeringsgrundlaget, vil det betyde klart bedre forhold for dansk erhvervsliv,« siger adm. direktør Jens Klarskov, Dansk Erhverv.

Erhvervslivets organisationer med Dansk Erhverv og DI i spidsen melder sig søndag eftermiddag klar med bred opbakning til det nye regeringsgrundlag.

Det står klart, få timer efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sammen med partilederne Anders Samuelsen (LA) og Søren Pape Poulsen (K) præsenterede den nye regerings planer ved et pressemøde på Marienborg.

»Gennemføres regeringsgrundlaget, vil det betyde klart bedre forhold for dansk erhvervsliv. Det vil skabe flere arbejdspladser og øge væksten, hvilket der er behov for. Særligt glædeligt er regeringens ambition om at sænke de massive byrder, som tynger danske virksomheder,« siger adm. direktør Jens Klarskov fra Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Regeringen lægger bl.a. op til at øge velstanden med 80 mia. kr. og til at øge beskæftigelsen med 55.000-60.000 personer.

Også adm. direktør Karsten Dybvad fra DI er regeringsgrundlaget venligt stemt.

»Først og fremmest er det godt nyt for Danmark, at vi har fået en trekløverregering, der er klar til at tage fat. Det er et stærkt og gennemarbejdet regeringsgrundlag, som lægger op til at styrke virksomhederne og deres medarbejderes muligheder for at skabe vækst og job i Danmark,« siger han i kommentar.

Ligeledes er Dansk Arbejdsgiverforening positive over for den nye regerings planer.

»Det er meget positivt, at V, LA og K med regeringsgrundlaget leverer mange ambitiøse bud på reformer, der kan løse to af Danmarks største økonomiske udfordringer: Lav vækst og mangel på arbejdskraft,« lyder det fra adm. direktør Jacob Holbraad.

Omvendt hæfter bosserne i fagbevægelsen anført af Lizette Risgaard, LO, og Bente Sorgenfrey, FTF, sig ved, at regeringen vil lade det offentlige forbrug stige med 0,3 pct., hvilket efter deres opfattelse er for lidt.

»Vi tror på, at vækst og nye arbejdspladser skal øge vores velstand. Og så er det ikke godt, at regeringen starter med at skære 14 milliarder af det offentlige forbrug,« siger Lizette Risgaard i en kommentar til regeringsgrundlaget.

Hun bakkes op af Bente Sorgenfrey, formand for FTF.

»Den nye regering vil forringe velfærden med et offentligt forbrug på kun 0,3 pct. årligt og topskattelettelser til de rige. Det giver ikke mening, når der kommer flere ældre de kommende år,« siger hun i en pressemeddelelse

»Resultatet vil blive, at mens velstanden kan stige, så falder velfærden meget mærkbart. Og især for folk med de laveste indkomster,« lyder det fra forbundsformand Dennis Kristensen, FOA.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.