Politik

Ny strategi: Sparede flygtningepenge skal gå til at sende flere afviste asylsøgere hjem

Tidligere nedtonede udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) migration. Nu er det et vigtigt punkt i Danmarks nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi. Samuelsen vil måles på, om der kommer mindre terror og mere demokrati i verden.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) lægger op til at tage et opgør i EU med det nuværende asylsystem. Ifølge Anders Samuelsen vil Danmark gå sammen med ligesindede europæiske lande for at lette presset på EU’s ydre grænser. 
Arkivfoto: Francois Mori/AP

En del af de penge, som regeringen sparer ved, at der kommer færre asylsøgere til Danmark, skal bruges på at sende flere afviste asylsøgere hjem. Det er et centralt element i den nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi, som udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) fremlægger onsdag.

Regeringen har sparet knap 2 mia. kr. og afsætter allerede i år 50 mio. kr., som skal bruges til at få flere udviste udlændinge til at vende hjem. Næste år forøges puljen til 75 mio. kr. Derudover skal de sparede penge bruges til at få flygtninge til at blive i nærområderne...

BRANCHENYT
Læs også