Politik

Trump har fyret sin nye kommunikationschef efter 10 dage

Kommunikationschefen i Det Hvide Hus, Anthony Scaramucci, er ude igen.

Efter blot 10 dage i Det Hvide Hus er Anthony Scaramucci blevet fjernet som kommunikationschef. Det erfarede flere amerikanske medier ud fra kilder tæt på Det Hvide Hus heriblandt CNN, Washington Post og New York Times, og nu har talskvinde Sarah Huckabee Sanders også bekræftet beslutningen i en offentlig meddelelse.

»Anthony Scaramucci vil forlade sin stilling som kommunikationschef for Det Hvide Hus. Hr. Scaramucci følte, at det var bedst at give stabschefen John Kelly en frisk start og muligheden for at opbygge sit eget hold. Vi ønsker ham alt det bedste,« skriver hun, ifølge CNN.

Angiveligt har den amerikanske præsident, Donald Trump, valgt at fjerne sin nyansatte kommunikationschef fra stillingen, hvor han allerede har formået at skabe ballade.

Siden Anthony Scaramucci sluttede sig til den republikanske lejr, er flere blevet fyret fra staben på hans foranledning. Han var angiveligt årsagen til talsmand Sean Spicers afsked med Det Hvide Hus.

Desuden har Anthony Scaramucci for ganske nylig udtalt, at han ville sørge for stabschefen Reince Priebus' fyring. Kort efter var han ganske rigtigt taget af posten og ude af huset. Og mandag blev han erstattet af John Kelly, som er den tidligere sikkerhedsminister.

Ironisk nok var det ifølge New York Times John Kelly, som har krævet Anthony Scaramucci fyret. Om kommunikationschefen er fjernet helt fra Det Hvide Hus, eller om han skal varetage en anden stilling, vides endnu ikke.

BRANCHENYT
Læs også