Politik

EU's kommissionsformand: »Vi er bedre organiseret end Trumps administration«

EU's kommissionsformand Jean-Claude Juncker forklarer, at han er rystet over den megen ballade, der har hærget i Det Hvide Hus den seneste tid. Han mener selv, at der er mere styr på tingene i EU.

EU's kommissionsformand, Jean-Claude Juncker, er forbløffet over Trumps administration. Foto: AP Photo/Shizuo Kambayashi

Det er en forundret formand, der fra EU's magtcentrum følger den noget mere farverige sommer, der udspiller sig i Det Hvide Hus.

EU-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker har ikke tidligere været bange for at kommentere den amerikanske præsident Donalds Trumps udtalelser, og i et interview til mediet Politico siger formanden nu, at der simpelthen er bedre styr på tingene i EU end i USA.

»Det er rystende,« siger Jean-Claude Juncker om den seneste tids ballade i Washington, der endte med at Anthony Scaramucci fik en fyreseddel af præsident Trump efter kun 10 dage i jobbet som kommunikationschef.

»Vi er bedre organiseret end Trumps administration. Det skyldes, at hvis der er nogle interne problemer, bliver disse problemer løst i en direkte samtale i stedet for at fyre folk,«  siger Jean-Claude Juncker til Politico.

Den 62-årige kommissionsformand har også tidligere været ude med riven efter Donald Trump.

Det skete, efter at den amerikanske præsident i starten af året i et stort interview i Times erklærede, at han mente, at det var smart af briterne, at de nu vil forlade EU, da han mente, at EU blot var spændt for Tysklands vogn. Samtidig lovede Trump, at han stod klar til hurtigt at gennemføre handelsaftaler med Storbritannien, når brexit blev en realitet.

Det fik Jean-Claude Juncker til at reagere og forklare Trump om tingenes tilstand.

Han »burde stoppe med at ønske, at andre vil imitere briterne,« siger Jean-Claude Juncker til Politico.

Samtidig tilføjer formanden, at Donald Trump heller ikke på det seneste har gentaget sin opfordring om at forlade EU-samarbejdet til andre EU-medlemslande.

Jean-Claude Juncker fortæller yderligere i interviewet, at han mener, at hans lange politiske erfaring har gjort ham bedre rustet til at håndtere både Trumps overtagelse af Det Hvide Hus og briternes brexit.

BRANCHENYT
Læs også