• For abonnenter
Politik

»Når man sidder der bare for at fylde tiden uden at få noget ud af det, så keder jeg mig«

Cornelia Krogsgaard fra 9. klasse synes at skoledagene er for lange og keder sig ofte. Det er hun ikke ene om.

Artiklens øverste billede
Cornelia Krogsgaard fra 9.a på Vallerødskolen i Hørsholm mener, at balancen er tippet, når hun ofte skal være i skolen til kl. 15 eller 16. Hun vil hellere hjem og lave lektier og arbejde med nogle af sine andre interesser. Foto: Gregers Tycho

Tirsdag i sidste uge sad Cornelia Krogsgaard fra 9.a og kedede sig på Vallerødskolen i Hørsholm. Hun havde såkaldt studietid, hvilket er det samme som en lektiecafé, der i skolereformens terminologi kaldes for understøttende undervisning.

»Skolen er ikke længere et sted, man kommer for at lære, det er et sted, man kommer, fordi det er et princip, at man skal være der for at blive klogere,« skrev hun.

Med sit læserbrev placerer Cornelia Krogsgaard sig direkte i det opgør med skolereformen, som undervisningsminister Merete Riisager (LA) mandag indledte i Jyllands-Posten. Den understøttende undervisning kan ifølge beregninger fra Undervisningsministeriet fylde en fjerdedel af skoledagen, og undervisningsministeren vil gerne have en del af den konverteret til f.eks. mere praktisk undervisning. Ministeren havde nærmest aldrig været på en skole uden at have mødt elever, der »har oplevet timer, som ikke er blevet brugt til noget«.

Jeg elsker faglighed og det at lære. Men når man sidder der bare for at fylde tiden uden at få noget ud af det, så keder jeg mig.

Cornelia Krogsgaard, 9.a, Vallerødskolen
Cornelia Krogsgaard vil hellere skrive filmmanuskripter end diskutere kagelister. Om mandag får hun fri kl. 14.30 og har mere energi til at gå til iværksætterkursus. Foto: Gregers Tycho

Merete Riisager kunne meget vel have mødt Cornelia Krogsgaard. For den 15-årige pige synes, at hun ofte spilder tiden, når hun har studietid eller uuv, som understøttende undervisning kaldes på hendes skole. Hun har det i fem lektioner om ugen:

»Vores lærere prøver virkeligt at gøre deres bedste for at få det til at hænge sammen med understøttende undervisning, men det er bare, som om at hver time skal laves om på ny. Så vi ved aldrig,

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.