Politik

En økonomisk ekspertgruppe kommer klokken 9 med anbefalinger til, hvordan coronakrisens mange hjælpepakker skal udfases. Vi er klar ved tasterne til at holde dig opdateret.

Nettet strammes om snyd og underbetaling

Siden 2012 har Skat, Arbejdstilsynet og politiet udført målrettede kontroller mod social dumping, stadig flere kommuner stiller krav om ordentlige løn- og arbejdsvilkår, og i 2015 faldt en gigantbod for underbetaling og snyd.

Metroselskabet strammede kravene til virksomhederne på metrobyggeriet i København, efter at en italiensk entreprenør blev dømt for både at underbetale sine ansatte og ændre lønsedlerne efterfølgende. Arkivfoto: Simon Fals Arkivfoto: Simon Fals/Polfoto

I 2015 faldt danmarkshistoriens hidtil største bod for social dumping. Den italienske entreprenørvirksomhed Cipa blev dømt til at betale 22 mio. kr. i bod og efterbetaling for at have underbetalt sine polske, italienske og rumænske ansatte på metrobyggeriet i København.

Langt mindre fisk går dog også i nettet, når myndighederne går på målrettede kontrolaktioner mod social dumping, eller når kommunerne tjekker, om private virksomheder lever op til de klausuler om ordentlige løn- og arbejdsvilkår, som stadig flere kommuner bruger...

BRANCHENYT
Læs også