Politik

Lars Seier Christensen skal tabe sig - ellers forærer han en kvart million til Enhedslisten

Enhedslisten er klar til at sende kager afsted til Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen, der gerne vil tabe sig. Den liberale tidligere bankdirektør har nemlig sat 250.000 kr. på højkant til det antiliberale parti, hvis ikke han evner at smide 10 kg inden 1. marts 2018.

Lars Seier Christensen stiftede sammen med Kim Fournais banken Midas, der senere blev til Saxo Bank og gjorde dem begge enormt velhavende. Foto: Saxo Bank

»Hvis ikke jeg er på eller under 110 kilo d. 1. marts 2018, så sender jeg Enhedslisten et sponsorbidrag på 250.000 kroner! (fra en dansk konto, bare rolig),« skriver Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen i dag på sin Facebook-side.

Det bør være ensbetydende med et sikkert vægttab for toplederen, der også er kendt som markant liberalistisk debattør og medstifter af Saxo Bank, der har haft forbindelser til både Liberal Alliance, den liberale tænketank Cepos og netavisen 180 Grader.

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, glæder sig over muligheden og gør klar til at sende både kager og økologisk flødeis afsted for at holde bankchefen oppe i vægt. Hun er ikke i tvivl om, hvad pengene skal bruges til.

»Vi har jo ikke sædvanligvis store finansmænd i ryggen, der støtter Enhedslisten. Jeg vil helst bruge en kvart mio. fra Lars Seier til en masse fede kampagner mod skattely og for at droppe skatterabatterne til de rigeste. En højere selskabsskat kunne han jo godt ende med at betale for, det ville der jo være en eller anden poetisk retfærdighed i,« siger Pernille Skipper (Ø) og fortsætter:

Jeg må indrømme, jeg håber sgu ikke, at det lykkedes for ham.

Pernille Skipper, politisk ordfører, Enhedslisten

»Så længe pengene kommer fra en dansk konto, så tager vi glædeligt imod dem. Så vil han også fremgå i vores partistøtteliste, som er åben og tilgængelig uanset beløbet. Jeg må indrømme, jeg håber sgu ikke, at det lykkedes for ham.«

Det var blandt andet på Lars Seier Christensens initiativ, at Saxo Bank genoptrykte 20.000 eksemplarer af den libertarianske russisk-amerikanske forfatter Ayn Rands bog 'Og verden skælvede', der er et forsvar af kapitalismen og en beretning om katastrofale konsekvenser som følge af at sammenblande økonomi og politik.

Bogen blev sendt til alt fra politikere, erhvervsfolk, journalister og alle bankens kunder.

BRANCHENYT
Læs også