Politik

Radikal lokalformand går af i protest mod Anna Mee Allerslev

Anna Mee Allerslevs lokalformand kritiserer hende for talløse løgne og interne intriger midt i stormvejret om hendes bryllupsreception på rådhuset.

Den radikale beskæftigelses- og integratinosborgmester i København, Anna Mee Allerslev, er havnet i et stormvej lige op til kommunalvalget. Foto: Daniel Hjorth

Formanden for De Radikale i hovedstaden forlader øjeblikkeligt sin post i protest mod partiets spidskandidat til det kommende kommunalvalg, Anna Mee Allerslev.

Formanden Bo Nissen Knudsen kan ikke længere »stå inde for den måde som kommunalvalget i København håndteres på«, skriver han på Facebook tirsdag.

Han lægger ikke skjul på, at hans beslutning skyldes Anna Mee Allerslev personligt:

»Som de fleste ved, har vores spidskandidat Anna Mee Allerslev været ude i offentligt stormvejr pga. sager om dårlig håndtering af sit bryllup og om uretmæssig modtagelse af gaver fra samarbejdspartnere. For så vidt mener jeg, at sagerne er blæst ud af proportion, og at de hører til kategorien af dumheder, som vi alle kan begå, og som vi må rette op på efter bedste evne«, skriver han.

Men tilføjer så:

»Det er til gengæld ikke muligt for mig at stå inde for at vores spidskandidat, midt i stormvejret, har prioriteret at bruge sin tid på interne intriger i partiet og på systematisk og med talløse løgne at underminere partiforeningens demokratiske strukturer og beslutningsgange. Det er dem jeg skal stå som garant for som formand, og det har jeg ikke kunnet. Så det er mig selv der har fejlet, og derfor er det mig der må gå,« skriver lokalformanden Bo Nissen Knudsen, som har været medlem af De Radikale siden 2001.

Han uddyber ikke sin kritik yderligere, og Jyllands-Posten forsøger derfor at få et uddybende interview med han om hans anklager.

I Facebook-opslaget skriver han videre, at han fortsætter som medlem af De Radikale, og at han fortsat opfordrer folk til at stemme på partiet - . bare ikke på spidskandidaten Anna Mee.

I sidste uge trak nummer fire på De Radikales kandidatliste til kommunalvalget i København, Randi Hjortsholm, sin støtte til Anna Mee som spidskandidat.

Den stormombruste københavnerrborgmester lånte i august rådhushallen på Københavns Rådhus til sin private bryllupsreception uden at betale for lejen, som ellers ville være på 65.00 pr. døgn, hvis en borger havde lejet salen.

Efter først at have affejet BT's historie om sagen som »useriøs« valgte borgmesteren i sidste uge at betale 65.000 kr. for leje af lokalet.

Senest er det kommet frem via aktindsigter, at embedsmænd i Københavns Kommune måtte besvare 84 spørgsmål på mail fra borgmesteren om detaljer om vaser, servietter, skåle, fade til smørrebrød og kaffekander i forbindelse med bryllupsplanlægningen.

I dag ville Anna Mee Allerslev ønske, hun havde insisteret på at betale, selvom andre havde lånt lokalet gratis før, skriver hun i et længere Facebook-opslag om sagen. Ét uddrag lyder:

»Jeg er rigtig, rigtig ked af den her historie. Og jeg er rigtig ked af, at den her historie har fået nogen til at synes, at jeg ikke er værdig til at have den tillidspost, jeg har. Jeg har ligget søvnløs ved tanken om, at vælgere, partimedlemmer og måske endda venner synes, at jeg ikke er den Anna Mee, de kender eller har stemt på, men i stedet er beregnende og forkælet og ligeglad med alt andet end mig selv.«

Der er kommunalvalg den 21. november.

BRANCHENYT
Læs også