Privatøkonomi

Nu kan du leje din leasingbil ud

I dag er bilister med en privatleaset bil afskåret fra at leje bilen ud f.eks. via delebilstjenester. Men den ændrer en ny leasingkontrakt på, lyder det fra FDM.

Privatleasing indgår igen i danskernes overvejelser, når der skal ny bil i garagen. Arkivfoto: Ditte Lysgaard Holm. Foto: Ditte Lysgaard Holm

Lej din privatleasede bil ud. Det bliver nu en mulighed for fremtidige bilejere, der hopper ombord i privatleasing.

»Der er sket en stor udvikling inden for det at have bil. Det betyder, at nogle forbrugere er interesserede i at leje deres bil ud, når de ikke selv benytter den,« siger Lennart Fogh, afdelingschef i FDM’s juridiske rådgivning.

I dag er bilister med en privatleaset bil afskåret fra at leje bilen ud eller dele den med andre.

Den nuværende standardkontrakt for privatleasing indgået mellem Finans og Leasing, der repræsenterer bilbranchen på området, og FDM slår nemlig fast, at det alene er leasingtageren, der må sidde bag rattet i bilen.

Det bliver spændende at se, hvilke leasingselskaber der vil gribe muligheden for, at leasingtager kan dele bilen med andre.

Lennart Fogh, juridisk afdelingschef i FDM

Men sådan bliver det ikke fremover, idet de to interesseorganisationer har revideret den fælles standardkontrakt.

»Vi er glade for, at de af vores medlemmer, som vil tilbyde denne mulighed, nu kan gøre det under den fælles standardkontrakt udarbejdet i samarbejde med FDM,« siger Christian Brandt, direktør i Finans og Leasing.

Som meldingen signalerer bliver det op til hvert enkelt leasingselskab at afgøre, om man vil åbne for, at leasingtageren kan leje sin bil ud via f.eks. delebilstjenester.

Men FDM understreger, at bolden nu ligger på bilbranchens banehalvdel.

»Det bliver spændende at se, hvilke leasingselskaber der vil gribe muligheden for, at leasingtager kan dele bilen med andre,« siger Lennart Fogh.

I Finans og Leasing peger Christian Brandt på, at det med ændringen er vigtigt, at brugere af ordningen sikrer sig, at der er styr på bilforsikringen, så den også gælder eventuelle skader forvoldt som følge af udlejning. Det er nemlig ikke en del af standarddækningen på bilforsikringer.

Den nye standardkontrakt for privatleasing er allerede blevet principgodkendt af Skat, oplyser FDM og Finans og Leasing.

BRANCHENYT
Læs også