Privatøkonomi

Aldersforsker: Højere pensionsalder rammer socialt skævt

Der er allerede stor forskel på stilladsarbejderens og juristens helbred i alderdommen. De forskelle vil blive forvrænget endnu mere af den stigende levealder.

Flere danskere er i stand til at fortsætte med at arbejde, når de kommer op i årene. Her 67-årige Erling Madsen, som to år efter sin folkepensionsalder arbejder ca. 20 timer om ugen. Foto: Helle Arensbak.

De fleste af os nyder godt af den stigende levealder og de bedre hjælpemidler. Derfor vælger flere og flere at arbejde længere. Men når folkepensionsalderen fra næste år stiger, tvinges mange af dem, der er fysisk eller psykisk nedslidte også til at blive længere på arbejdsmarkedet eller risikere at falde helt ud.

»Konsekvensen af den højere pensionsalder for alle er, at flere tvinges ud af arbejdsmarkedet og over på de helbredsbetingede ydelser, som politikerne er så glade for at beskære. Og de, der tvinges ud, vil især komme fag med fysisk nedslidning. Stilladsarbejderen kan ikke komme op på stilladset om 70-årig. Den højere pensionsalder rammer socialt skævt,« siger lektor Henrik Brønnum-Hansen, Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet...

BRANCHENYT
Læs også