Privatøkonomi

Dansk hedebølge gav flere køb på mobilen

Sommervarmen har fået flere danskere til at bestille varer på telefonen. I juni skete hver femte køb på nettet via en smartphone, og aktiviteten på MobilePay var den højeste nogensinde. Det viser en analyse fra FDIH.

Mobilepay er en af de betalingsapp, der ofte bliver brugt i sommervarmen. Foto: Philip Davali

De fleste danskere har nydt sommerens usædvanligt høje temperature ved stranden, på cafeer eller ude i naturen.

Det har resulteret i, at flere onlinekøb er blevet foretaget på en smartphone frem for computeren. I juni blev hver femte handel således gennemført på telefonen. Det viser en analyse fra Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH).

»Generelt ser vi, at handlen flytter over på mobilen, og den udvikling er blevet yderligere forstærket i sommervarmen, hvor forbrugerne selvfølgelig gerne vil være ude,« skriver Simon Bjerremann, analysechef ved FDIH, i en pressemeddelelse.

Ifølge analysechefen er en af de medvirkende faktorer til stigningen, at betalingsapps den seneste tid er blevet mere populære.

Hver tiende betaling i juni blev gennemført via en betalingsapp. Det gør betalingsapps som bl.a. Mobilepay til den næstmest benyttede betalingsform ifølge FDIH.

»Mobilen er efterhånden blevet et helt naturligt købs- og betalingsinstrument, og den bliver nemmere og nemmere at bruge, så jeg forventer, at flere af betalingerne vil rykke herover – især i takt med at der kommer flere spillere ind på betalingsapp-markedet,« skriver Simon Bjerremann.

I juni svarede 22 pct. af de adspurgte forbrugere i analysen, at deres seneste køb på nettet skete via mobilen. Forrige år var tallet på 16,4 pct., mens det i 2016 var på 10,9 pct.

Pressechef hos MobilePay, Peter Kjærgaard, bekræfter den stigende tendens i brugen af betalingsapps.

»Juni var vores største måned nogensinde, når vi ser på volumen. Den slår endda november og december, som ellers er vores absolut største måneder. Vores tal fra hele sommeren viser også, at der har været usædvanligt travlt, og det er vi selvfølgelig meget tilfredse med,« siger han til FDIH.

Mobilepay blev lancereret i 2013 af Danske Bank. Året efter blev det muligt at betale med appen i forskellige butikker og via flere supermarkeders terminaler.

Siden har betalingsapps som bl.a. Swipp, Mywallet og en dankort-app også gjort det muligt at lave transaktioner via mobilen.

Den mest benyttede betalingsform er fortsat betalingskort. 75 pct. af alle betalinger foregår via betalingskort.

BRANCHENYT
Læs også