Privatøkonomi

Danmark er intet dydsmønster: Svært at måle ansvarlige investeringer

Interview: De fleste danske virksomheder giver så få brugbare oplysninger i deres CSR-regnskab, at den ansvarlige investor er på usikker grund.

Det er godt, at EU er på vej med mere håndfaste regler for grønne investeringer, siger Jane Thostrup Jagd, direktør for Center for ESG Research. Foto: Sofia Busk.

Danske virksomheder slipper af sted med at forklare alt for lidt, om både miljø, sociale forhold og ledelse i den årlige rapportering til investorerne. Og de store investorer lader dem slippe af sted med det. Det er ikke holdbart i længden, vurderer Jane Thostrup Jagd, direktør for tænketanken Center for ESG Research.

»Vi har en masse softlaws, hvor børsnoterede virksomheder kan slippe af sted med at sige, ”dette ønsker vi ikke at sige noget om” eller ting som, ”det er ikke relevant for vores virksomhed at oplyse om arbejdet med at reducere CO2 forbruget”. Og vi oplever stort set aldrig, at de hjemlige investorer siger, ”hvis du vil have mine penge, så er det relevant at oplyse om eksempelvis ledelsens lønpakke”,« siger Jane Thostrup Jagd. ..

BRANCHENYT
Læs også