Privatøkonomi

Her er den bedste platform at handle aktier på

Dansk Aktionærforening har igen i år kåret årets børsmægler. I år må to handelsplatforme deles om æren.

Nordnet løber sammen med Degiro med titlen som årets børsmægler. Bag kåringen står Dansk Aktionærforening. Arkivfoto: Imaginechina via AP Images

Hvem er investorernes foretrukne handelsplatform, når der skal købes og sælges aktier og andre værdipapirer?

Det svar giver medlemmerne i Dansk Aktionærforening ved den årlige kåring af årets børsmægler, men i modsætning til de foregående år, er der i år to handelsplatforme, der må dele pladsen øverst på sejrsskamlen.

Således ender både Nordnet og Degiro på førstepladsen i kåringen af Årets Børsmægler 2018, som Dansk Aktionærforening står bag.

Degiro vandt sidste år, mens Nordnet har vundet de foregående otte år.

På tredjepladsen finder man Nordea Banks handelsplatform, mens Danske Bank og Sydbank følger efter på henholdsvis fjerde- og femtepladsen. På sidstepladsen kommer Jyske Banks handelsplatform.

Kåringen af årets børsmægler er delt op i to dele, som hver tæller 50 pct. i den samlede pointscore.

I den første del er det Dansk Aktionærforenings medlemmer, der bedømmer de handelsplatforme, de bruger. Her bliver investorerne bl.a. bedt om at vurdere platformens brugervenlighed, service og driftsstabilitet.

De i alt ca. 500 besvarelser, som Dansk Aktionærforening har modtaget af medlemmerne, afslører dog også, at Nordnet er langt den mest populære platform. 282 medlemmer har givet deres vurdering af Nordnet i besvarelsen, mens det eksempelvis kun er 20 medlemmer, der har vurderet Jyske Bank.

I den anden halvdel af undersøgelsen har Dansk Aktionærforening set og vurderet handelsplatformene ud fra bl.a. depot- og handelsomkostninger.

De to dele af undersøgelsen bliver lagt sammen til en samlet score, hvor den maksimale score er 100. Både Nordnet og Degiro opnår 80 i den samlede karakter, mens Nordea Bank følger lige efter med 77.

Danske Bank får 66, mens Sydbank og Jyske Bank får henholdsvis 61 og 55.

Nykredit har ikke ønsket at deltage i undersøgelsen.

BRANCHENYT
Læs også