Privatøkonomi

Disse firmajulegaver hitter i år

Julekurve er på tilbagetog til fordel for mere individuelle gaver, viser undersøgelse.

Gavefabrikken vurderer, at danske virksomheder i år giver julegaver til medarbejderne for cirka 1,2 mia. kr. Foto: Linda Johansen.

Når arbejdsgivere rundt om i landet skal uddele firmajulegaverne, er det fortsat i høj grad de traditionelle gaver som f.eks. julekurve, der dominerer. Men også de mere individuelle gaver er begyndt at vinde indpas.

Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Gavefabrikken, der er Danmarks største leverandør af firmajulegaver.

»Vi ser i høj grad, at de gaver, der har individet og valgfriheden i fokus, bliver mere og mere populære. Det er blandt andet blevet mere og mere populært med løsninger, der giver mulighed for at vælge mellem flere forskellige gaver,« siger Nikolai Kiim, direktør og ejer hos Gavefabrikken.

Gavefabrikken kort fortalt
  • Gavefabrikken er Danmarks største leverandør af firmajulegaver.
  • Sidste år sendte virksomheden næsten 500.000 julegaver af sted til virksomheder i både Danmark og Norge, hvor Gavefabrikken for nyligt etablerede sig.
  • Direktør Nikolai Kiim er eneejer af virksomheden, der i seneste regnskabsår omsatte for 150 mio. kr. og tjente 10 mio. kr. før skat.

Sidste år var julekurve med mad og drikke de mest populære firmajulegaver efterfulgt af gavekort. I år forventer Gavefabrikken at levere færre traditionelle julekurve - og flere gavekort.

Også designklassikere fra eksempelvis Arne Jacobsen, Børge Mogensen og Vener Panton vinder frem, når arbejdsgivere skal vælge julegaver til deres ansatte.

»Jeg tror, det handler om, at arbejdsgiverne gerne vil give noget, som medarbejderne kan have glæde af i mange år. Det er de danske designklassikere et godt eksempel på,« siger Nikolai Kiim.

Gavefabrikken vurderer, at danske virksomheder i år giver julegaver til medarbejderne for cirka 1,2 mia. kr.

Grænsen for den skattefrie julegave til medarbejderne er ligesom sidste år 800 kr. inkl. moms. Har chefen i årets løb ikke givet andre gaver, kan julegaven være på op til 1.100 kr., før der skal svares skat af den. Det er den øvre grænse for skattefrie personalegoder.

Her er fem af de mest sælgende firmajulegaver hos Gavefabrikken:

  1. Georg Jensen Damask-kuffertsæt
  2. Biopejs med bluetooth-højttaler
  3. Ildfaste fade fra Royal Copenhagen
  4. Børge Mogensen-stol (J42-stolen)
  5. Stor juleæske med bobler, vin og chokolade
Læs også
Top job