Privatøkonomi

Verdens dyreste whisky er netop solgt på auktion

En pengestærk køber har netop brugt godt 10 mio. kr. på en flaske Macallan-whisky.

Verdens dyreste whisky, som netop er solgt ved det britiske auktionshus Christie's, blev hældt på flaske i 1986.

En flaske whisky af slagsen Macallan 1926 60 år er verdens dyreste, efter den har indbragt et svimlende beløb på 1,2 mio. pund - svarende til over 10 mio. kr. Flasken blev solgt ved auktionshuset Christie's i London. Det skriver CNN.

Efter en modningsproces på seks årtier i tønder, der tidligere er blevet brugt til sherry, blev whiskyen hældt på flaske i 1986. Den gyldne drik kom i en unik flaske, som er håndmalet af den irske kunstner Michael Dillon. Motivet forestiller Easter Elchies House ved Macallan-distilleriet i den nordvestlige del af Skotland ledsaget af det skotske højland i baggrunden.

Mens Michael Dillon blot har udsmykket én flaske, har den italienske kunstner Valerio Adami og Peter Blake - manden bag designet af det ikoniske Beatles-cover Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band - pyntet 12 nummererede flasker hver.

 

På auktionshusets hjemmeside siger Tim Triptee, der er Christie's internationale vindirektør, at whiskyen er den »fineste og mest samlingsværdige single malt, som er produceret i det 20. århundrede.«

Hidtil var den dyreste whisky også en Macallan 1926. Den blev solgt i oktober ved auktionshuset Bonhams i Edinburgh for 848.000 pund, svarende til 7,1 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også