Privatøkonomi

Nyhed: En »one time experience« lakker mod enden for coronakrisens købmænd. Nyhed: Danske aktier i bunden over verdens bedste aktiemarkeder lige nu. Nyhed: Europa går ikke i stå, hvis Putin lukker for gassen.

Rekorden er hjemme: Huspriserne har nået højeste niveau nogensinde

Prisen på et gennemsnitligt parcelhus nåede i november op på 2.130.000 kr., viser tal fra ejendomsmæglerkæden Home.

Huspriserne har i november nået det højeste niveau nogensinde, viser Homes husprisindeks. Foto: Joachim Adrian

De danske huspriser har slået en 12 år gammel rekord, da de i november nåede det højeste niveau nogensinde. Rekorden er kommet i hus, efter at huspriserne på landsplan steg med 1,2 pct. fra oktober til november, når man korrigerer for sæsonudsving.

Dermed er den hidtidige rekord fra december 2006 blevet slået. Det viser ejendomsmæglerkæden Homes husprisindeks. Og dermed kostede et gennemsnitligt hus på 140 kvm i november 2.130.000 kr.

»Huspriserne har nået en ny milepæl. Hr. og fru husejer kan i dag få mere for huset, end de købte det for tilbage i 2006. Det er et klart bevis på, at tingene er vendt på husmarkedet, men det er også tydeligt, at det ikke har været let at nå tilbage. 12 år er lang tid,« udtaler Michael Dalsager, seniorkommunikationskonsulent i Home, i en pressemeddelelse.

Med udviklingen i november følger huspriserne med flere års forsinkelse i lejlighedernes fodspor. På landsplan krydsede priserne på ejerlejligheder nemlig den tidligere top tilbage i december 2015.

I landets største byer nåede priserne på ejerlejligheder den tidligere top noget tidligere - i København skete det i maj 2015, mens det i Aarhus fandt sted i september 2015.

Selvom priserne på huse på landsplan nu har sat rekord, er toppen ikke nået, når man taler reale priser. Reale priser tager højde for udviklingen i inflationen, og regner man inflationen med, ligger huspriserne stadig 16 pct. under den tidligere top.

»Huspriserne er steget meget siden bunden, men det er fortsat relativt billigt at blive husejer, for renterne er lave, og vores lønninger er steget,« siger Michael Dalsager.

Ifølge Homes husprisindeks er priserne på huse på landsplan steget fem måneder i træk, og priserne var i november steget med 5,4 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

Læs også
Top job