Privatøkonomi

Benzinprisen er faldet markant - billigere end i halvandet år

Ikke siden august 2017 har prisen på oktan 95 været så billig som her i begyndelsen af 2019, viser tal fra Circle K.

Benzinprisen er faldet markant de seneste måneder. Arkivfoto: Joachim Adrian/Polfoto

Ejerne af benzinbiler kan med tilfredshed tanke køretøjet i disse dage.

For i løbet af de første dage af 2019 er listeprisen på oktan 95-benzin faldet til det laveste niveau siden august 2017. Det samme gør sig gældende for pumpeprisen, viser tal fra Circle K.

Listeprisen på 1 liter benzin var den 2. januar 11,39 kr., ifølge Circle K’s tal.

For bare tre måneder siden var listeprisen 12,99 kr. for 1 liter benzin. Dermed er benzinprisen altså faldet med mere end 12 pct. på et kvartal.

Ifølge Steen Hansen, brændstofsdirektør i Circle K, er benzinprisen faldet i takt med prisen på nordsøolie de seneste måneder.

»Det har givet mulighed for, at vi nu ser de laveste listepriser i lang tid. For forbrugeren betyder det, at der lige nu kan handles benzin til omkring 10 kr. literen,« skriver han i en kommentar til Finans.

Ifølge investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet er prisen på råolie det vigtigste parameter, når prisen på benzin skal defineres. Han forklarer, at balancen i udbuddet og efterspørgslen på olie er tippet, så der forventes mere olie til salg, end der er efterspørgsel.

Det har ført til faldet på 35 pct. de seneste tre måneder i prisen på nordsøolie.

»Det er denne gang ikke mindst relateret til en forventet vækstafmatning,« skriver Per Hansen i en kommentar til Finans med henvisning til udviklingen i den globale økonomi.

Per Hansen forventer dog, at olieprisen vil holde sig på det nuværende niveau i de kommende måneder, hvorfor standerprisen på benzin forventes at forblive nogenlunde den samme.

BRANCHENYT
Læs også