Privatøkonomi

Store forskelle på pensionsopsparernes udsigt til afkast

Der forventes langt lavere afkast på pensionsopsparingen de kommende år, men nogle selskaber ser på forhånd ud til at kunne levere et væsentligt bedre afkast end andre.

Ser man alene på pensionsselskabernes valg af aktiver, ser nogle ud til at være bedre klædt på til en periode med lavere afkast end andre, siger Nikolaj Holdt Mikkelsen, selvstændig konsuent med speicale i investering. Foto: Cathrine Ertmann.

Det er langtfra ligegyldigt, hvor man har anbragt sine penge, hvis afkastene de kommende år bliver så lave, som det forventes. Faktisk ventes det reale afkast til en pensionsopsparer, der har 15 år til pension efter skat omkostninger og inflation det næste år at blive næsten dobbelt så højt i selskaber som Sampension, PensionDanmark og Topdanmark som hos Skandia.

»For opspareren kan det betyde tusindvis af kroner i forskel på slutpensionen, hvordan pensionsselskaberne har investeret deres penge. Et selskab som Skandia har ingen infrastruktur eller private equity, hvor afkastforventningerne er høje, men risikoen også er stor,« siger Nikolaj Holdt Mikkelsen, selvstændig konsulent med speciale i investering...

Læs også
Top job