Privatøkonomi
0

Nykredit: Priserne på lejligheder vil falde i to store byer

Priserne på lejligheder i Aalborg og København vil falde, lyder det fra Nykredit, der omvendt venter stigende priser på parcel- og rækkehuse i hele landet.

Prisfesten er ovre i København og Aalborg, vurderer Nykredit. Foto: Thomas Borberg

Tiden med store prisstigninger på ejerlejligheder er ovre, og i to af landets største byer vil priserne falde i de kommende år. Sådan lyder det fra Nykredit i en regional boligprisprognose.

På landsplan venter Nykredit, at priserne på ejerlejligheder vil stige med beskedne 0,2 pct. i 2019. Men i København og Aalborg vil priserne i år falde med henholdsvis 1,9 pct. og 3,6 pct., vurderer man i landets største realkreditinstitut.

»Opbremsningen på ejerlejlighedsmarkedet sker efter en årrække med høje prisstigninger, der siden 2012 har presset priserne i København op med knap 80 pct. Det er ganske naturligt og en helt sund udvikling, at markedet efter sådan en sprint puster lidt ud og eventuelt sætter sig en smule,« skriver Jacob Isaksen og Mira Lie Nielsen, der er boligøkonomer i Nykredit, i prognosen.

Det er ikke kun i år, at Nykredit venter, at priserne i København og Aalborg vil være under pres. I 2020 vil priserne således også sætte sig med 0,2 pct. i de to store danske byer, lyder det i prognosen.

Anderledes ser det ud i Aarhus og Odense. Her vil priserne fortsætte op i år og i 2020, men dog i noget lavere tempo end tidligere. I Aarhus venter Nykredit prisstigninger på 0,4 pct. i år og 1,5 pct. næste år. For Odense lyder tallene på 3 pct. i år og 2,1 pct. i 2020.

Mens der altså vil være områder, hvor priserne på ejerlejligheder vil falde i 2019 og 2020, ser det anderledes ud på markedet for parcel- og rækkehuse. Her venter Nykredit nemlig stigende priser i alle regioner, og på landsplan vil priserne stige med 2,7 pct. i år og 2,3 pct. i 2020.

»På boligmarkedet har vi i de seneste år været vant til, at ejerlejlighedsmarkedet har trukket for, mens parcelhus-Danmark i store dele af landet har halset efter. 2018 blev året, hvor rollerne blev byttet om. Parcel- og sommerhusene er modne til at overtage placeringen forrest i feltet og medvirke til fortsat fremgang på boligmarkedet på landsplan de kommende år,« skriver de to boligøkonomer fra Nykredit.

BRANCHENYT
Læs også