Privatøkonomi

Russisk rigmand fik beslaglagt luksusyacht - nu får han den tilbage

En opsigtsvækkende skilsmissesag, hvor milliarder er på spil, har taget en ny drejning.

Tatiana Akhmedova fik beslaglagt sin tidligere mands lukusyacht i Dubai, mens hun kæmper om at få 3,8 mia. kr. i skilsmisse-kompensation ved retten. Luksusyachten "Luna" er 2,9 mia. kr. værd. Foto: YachtCharterFleet.

Den russiske milliardær Farkhad Akhmedov skal alligevel ikke aflevere sin milliarddyre luksusyacht til sin tidligere kone.

Som en del af en opsigtsvækkende skilsmissesag besluttede retten i London sidste år, at luksusyachten MV Luna skulle beslaglægges og senere overdrages til Farkhad Akhmedovs ekskone, Tatiana Akhmedova.

Men nu har en appelret i Dubai, hvor luksusyachten ligger fortøjret, omstødt beslutningen, skriver BBC. Dermed får Farkhad Akhmedov lov til at beholde sin yacht, der har en anslået værdi af 2,9 mia. kr.

Og det er ikke et hvilket som helst skib, som Farkhad Akhmedov nu får tilbage. Det 115 meter lange skib, der er ni etager højt og har en besætning på op til 50 mand, blev oprindeligt bygget til Chelsea FC-ejeren Roman Abramovich, men blev købt af Akhmedov i 2014.

Med i handlen fik han også en 20 meter lang udendørs swimmingpool, otte mindre fartøjer, en mini-ubåd og to landingspladser til helikoptere.

Den 63-årige Farkhad Akhmedov har især tjent sin formue inden for naturgasindustrien. Både han og hans ekskone stammer fra Rusland, men de har boet en stor del af deres liv i London.

Derfor er det også det britiske retssystem, der har håndteret parrets usædvanlige skilsmissesag.

Farkhad Akhmedov blev i 2016 dømt til at betale sin ekskone 41 pct. af sine aktiver, hvilket svarer til næsten 650 mio. dollars. Men foreløbig har hun ikke modtaget en eneste dollar.

Derfor valgte dommer Charles Haddon-Cave ved retten i London sidste år, at luksusyachten MV Luna skulle beslaglægges og overdrages til Tatiana Akhmedova. En beslutning, som altså nu er blevet omgjort.

Tatiana Akhmedova har dog ikke givet op og agter at føre sin sag videre ved domstolene i Dubai, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Farkhad Akhmedov, der siden skilsmissen er flyttet tilbage til Rusland, har nægtet at deltage i retssagen og udtalt, at »enhver idé om at yachten kan sælges eller overleveres til fru Akhmedova er ren fantasi«.

Læs også
Top job