Privatøkonomi

Skrappe beskyttelsesregler af private investorer sender priser på investering ned i hele Europa

Danske Banks gebyrskandale giver genlyd i Danmark, men banken er langt fra den eneste, der bliver fanget i de nye stærke krav om altid at handle i investors interesse.

Store dele af den europæiske finansindustri var i sidste uge samlet til konferencen FundForum International 2019 i Bella Center i København. Her blev der bl.a. diskuteret omkostninger. Foto: Gregers Tycho

Nye skrappere krav til bankers rådgivning af investorer vil være med til at drive priserne på investeringsfonde betydeligt ned over hele Europa. Sådan lyder vurderingen fra Morningstar om udsigterne for en af finansindustriens helt store indtjeningskilder. Revisionshuset PwC venter, at prisen på aktivt forvaltede fonde i Europa vil falde 25 pct. frem mod 2025.

»Bankerne kæmper for at bevise, at de kan skabe tilstrækkelige afkast til at forsvare aktiv forvaltning med højere omkostninger. Hvis det ikke lykkes for dem, er de nødt til at ændre investeringsform eller i det mindste sænke deres priser. Du kan ikke sælge produkter, der kun er til gavn for banken. Vi ser allerede priserne gå ned over hele Europa, og det er kun lige begyndt,« siger Hortense Bioy, chef for passive strategier og bæredygtighed i analysehuset Morningstar. ..

Læs også