Privatøkonomi

Nu kan du få et 10-årigt boliglån med negativ rente

Historieskrivningen på det danske realkreditmarked fortsætter.

Foto: Jens Dresling

For første gang i historien bliver det nu muligt at få et 10-årigt realkreditlån med en negativ rente.

De seneste dages rentefald – særligt ansporet af den optrappede handelskrig mellem USA og Kina – betyder, at Jyske Realkredit, der er ejet af Jyske Bank, nu åbner et 10-årigt fastforrentet realkreditlån med en rente på -0,5 pct. Lånet har udløb i oktober 2030.

Det oplyser Jyske Realkredit i en fondsbørsmeddelelse.

Samtidig lancerer Jyske Realkredit et 30-årigt lån med en rente på 0,5 pct. Det samme har Realkredit Danmark, Nordea Kredit og Nykredit/Totalkredit gjort.

Hidtil har der kun været udstedt variabelt forrentede lån med negative renter. Men det er altså slut nu.

»Vi har arbejdet benhårdt de sidste par måneder på, at gøre systemerne klar til at håndtere negativ rente. Det kan faktisk lade sig gøre nu. Det troede vi ellers ikke for få måneder siden. Så lige nu skriver vi faktisk verdenshistorie,« siger Mikkel Høegh, boligøkonom ved Jyske Realkredit, til TV 2.

Når renterne fortsætter ned, skyldes det især de tweets, som USA’s præsident Donald Trump sendte ud torsdag aften. Her annoncerede han en 10 pct. told på importerede varer fra Kina til en værdi af ca. 2.000 mia. kr.

Dermed eskalerede Trump handelskrigen med Kina, hvilket omgående fik renterne til at falde.

Mandag morgen falder aktiemarkederne i både Asien og Europa. Investorerne søger i stedet tilflugt i eksempelvis obligationer.

Ifølge nyhedsmediet Bloomberg har Kina svaret USA igen ved at bede sine statslige landbrugsfirmaer om at indstille køb af landbrugsvarer i USA.

Læs også