Privatøkonomi

90.000 danskere får i disse uger rykkerbreve

Indtil videre har det sikret 125 mio. kr. til statskassen.

Det er Gældsstyrelsens opgave at inddrive den gæld til det offentlige, som andre offentlige myndigheder ikke har kunnet opkræve. Foto: Philip Davali

Mere end 90.000 danskere modtager i disse uger rykkerbreve fra Gældsstyrelsen. Det sker som et led i at få indkradset gæld, som danskerne skylder til det offentlige.

Indtil videre har rykkerbrevene fået skyldnerne til at tilbagebetale 125 mio. kr. til statskassen. Det oplyser Gældsstyrelsen i en pressemeddelelsen.

Beløbet forventes at stige i den kommende tid, i takt med at alle brevene bliver sendt ud.

»Med denne indsats er næsten 5.000 borgere blevet gældfri til det offentlige. Det er rigtig positivt, at rigtig mange betaler deres gæld – både for samfundet og for den enkelte borger,« siger direktør i Gældsstyrelsen Lars Nordahl Lemvigh.

Det er Gældsstyrelsens opgave at inddrive den gæld til det offentlige, som andre offentlige myndigheder ikke har kunnet opkræve. Og rykkerbreve er blot et af flere værktøjer, som Gældsstyrelsen bruger. En skyldner kan f.eks. også blive trukket i sin løn eller få foretaget udlæg i sine aktiver.

»Hvis man ikke kan betale hele sin gæld med det samme, vil jeg opfordre til at kontakte Gældsstyrelsen, så man kan oprette en afbetalingsordning. Gælden vokser med 8 pct. i rente, så det er i skyldnerens interesse at påbegynde en afdragsordning, siger Lars Nordahl Lemvigh.

På nuværende tidspunkt har udsendelsen af rykkerbrevene ført til, at ca. 2.300 skyldnere har indgået en afdragsordning for gæld på ca. 90 mio. kr.

Samlet set har rykkerindsatsen medført, at der enten er afdraget eller vil blive afdraget ca. 215 mio. kr., oplyser Gældsstyrelsen.

Læs også