Privatøkonomi

Benzin og diesel bliver dyrere efter droneangreb

Flere af landets største benzinkæder hæver benzinprisen med 40 øre pr. liter.

Benzinprisen forventes at stige gevaldigt mandag. Foto: AP/Joachim Adrian

Hvis du skal tanke bilen mandag, kommer du til at betale en højere pris end i de foregående dage.

Benzin- og dieselprisen tager således et gevaldigt hop op efter lørdagens droneangreb på to olieanlæg i Saudi-Arabien.

Hos to af landets største benzinkæder, Circle K og Shell, reagerer man prompte på, at olieprisen mandag morgen er steget med omkring 10 pct. som følge af angrebene.

»Det er vildt, hvad der er sket i Saudi-Arabien. Det kommer naturligvis til at få en betydning for den pris, vi nu vil tilbyde ved standerne,« siger Peter Rasmussen, brændstofsdirektør i Circle K.

Hos Circle K hæves prisen både alle produkter, herunder benzin og diesel, med 40 øre pr. liter.

»Vi kan bestemt ikke udelukke, at prisen vil gå yderligere op i de kommende dage. Den kan også falde. Vi må se, hvordan markederne reagerer i løbet af dagen,« siger han.

På de danske Shell-tankstationer vil prisen på både benzin og diesel mandag også stige med 40 øre literen.

»Den stigende oliepris gør også, at vores indkøbspris stiger, og dermed kommer det også til at få indvirkning på den pris, vores kunder møder,« skriver Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi, der driver Shell-stationerne i Danmark, i en mail.

Angrebene på de to olieanlæg i Saudi-Arabien har midlertidigt beskåret 6 pct. af verdens daglige olieforsyning. Det oplyste det statslige olieselskab Saudi Aramco søndag.

Cheføkonom i Dansk Erhverv, Tore Stramer, kalder usikkerheden på oliemarkedet for enorm i øjeblikket. Han udelukker ikke yderligere stigninger i olieprisen.

»Hvis stigningen i olieprisen bider sig fast over en længere periode, så vil det få konsekvenser for den økonomiske vækst både herhjemme og i udlandet,« skriver han i en kommentar.

Han fremhæver, at en stigende oliepris særligt rammer danske fremstillings- og transportvirksomheder, hvor olie er et væsentligt produktionsinput.

BRANCHENYT
Læs også