Privatøkonomi

Dansk pensionssystem i verdenstoppen

En ny undersøgelse af 37 landes pensionssystemer placerer Danmark som det næstbedste i verden. De tre andre skandinaviske lande ligger også i toppen.

Danske pensionister kan glæde sig over et af verdens bedste pensionssystemer ifølge ny undersøgelse, som i det hele taget rangerer de skandinaviske systemer højt.  
Arkivfoto: Frank May/AP

Holland og Danmark har de bedste pensionssystemer i verden. Det konkluderer en australsk undersøgelse, der også har vores skandinaviske broderlande med i top-6.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Det er Melbourne Mercer Global Pensions Index, der står bag undersøgelsen, som måler på 40 forskellige parametre. Danmark og Holland får topkarakterer for den overordnede økonomiske sikkerhed, som pensionister har.

Blandt parametrene er sikkerhed og tillid, bæredygtighed i økonomien, mindsteudbetalinger til lavindkomster og evnen til at forbedre pensionisternes økonomi.

Der er over hele verden udsigt til økonomiske udfordringer med aldrende befolkninger, idet vi både lever længere samt at de årgange, der går på pension de kommende år, er større end dem, der kommer ind.

»Pensionssystemer over hele verden oplever usete stigninger i forventet levealder og stigende pres på de offentlige ressourcer for at understøtte sundheds- og velfærdssystemer for de ældre. Det er afgørende, at politikerne tænker over deres systemer og svagheder for at sikre den langsigtede holdbarhed for fremtidens pensionister,« siger David Knox, der er medforfatter til rapporten og partner i Mercer, til Bloomberg.

Ifølge FN vil hver femte indbygger på kloden være pensionist i 2070, hvilket vil være en stigning på 9 pct. ifht. i dag.

De 37 lande, der også omfatter Storbritannien, USA, Japan og Thailand, dækker totredjedele af verdens befolkning.

De bedste pensionssystemer i verden ifølge Melbourne Mercer Global Pensions Index:


1 Holland
2 Danmark
3 Australien
4 Finland
5 Sverige
6 Norge
7 Singapore
8 New Zealand
9 Canada
10 Chile
14 Storbritannien
16 USA
31 Japan
37 Thailand
BRANCHENYT
Læs også