Privatøkonomi

Pas på: Julegaven fra chefen kan blive beskattet

Igen i år er det vigtigt at kende skattereglerne, når man skal forkæle sine ansatte med en julegave.

Julegaven fra chefen kan blive knap så god, hvis man ikke er opmærksom. Foto: Bjørn Marcus Trappaud Foto: Marcus Bjørn Trappaud

Julen er gavernes fest - også på de danske arbejdspladser, som lige nu er i fuld gang med at planlægge, hvad de skal forkæle deres ansatte med.

Men det er som altid ikke helt ligegyldigt, hvad chefen beslutter sig for at forære dig i julegave. I værste fald kan medarbejderen nemlig stå tilbage med en skatteregning.

Grænsen for den skattefrie julegave til medarbejdere er ligesom sidste år 800 kr. inkl. moms. Det beløb skal der ikke betales skat af.

Men skulle chefen beslutte sig for et gavekort, er det potentielt en dårlig idé. De fleste gavekort kan nemlig ikke gives skattefrit og udløser derfor en regning fra Skattestyrelsen.

Ifølge revisionsfirmaet BDO er der tidligere set eksempler på, at gavekort helt ned til 50 kr. er blevet beskattet. Men der er en nem måde at undgå skatteregningen på.

Virksomhederne skal bare vælge at give et gavekort, som giver adgang til at vælge én eller flere gaver fra en liste med ting, der er udvalgt af arbejdsgiveren. Det gælder også gavebeviser til eksempelvis bestemte restauranter eller såkaldte smartboxes.

Den slags firmajulegaver er altid skattefri.

Pengegaver er altid skattepligtige - også når de gives op til jul.

Sidste år viste en undersøgelse fra YouGov, at traditionelle julekurve er på tilbagetog til fordel for mere individuelle gaver.

Også designklassikere fra eksempelvis Arne Jacobsen, Børge Mogensen og Verner Panton vinder frem, når arbejdsgivere skal vælge julegaver til deres ansatte, lød det fra Gavefabrikken, der er Danmarks største leverandør af firmajulegaver.

BRANCHENYT
Læs også