Privatøkonomi

Unge skiturister løber risiko på pisterne og med økonomien

Hver tredje i alderen 21-24 har ingen indboforsikring, konstaterer Forsikring & Pension.

En ulykke på skiferien kan blive kostbar - ikke mindst, hvis det går ud over en anden. Foto: Colourbox  Foto:Colourbox

Risikoen for at gøre gøre skade på sin privatøkonomi er større end risikoen for skader på kroppen, når unge danskere trykker speederen i bund på de sorte skipister rundt omkring i Europa.

Hver tredje i alderen 21-24 har ingen indboforsikring, konstaterer Forsikring & Pension.

En indboforsikring indeholder ikke kun en dækning ved tyveri, den indeholder også en meget vigtig ansvarsforsikring. Det betyder, at hvis man banker ind i en anden på pisterne, og vedkommende kommer til skade, så betaler forsikringen erstatningen.

Hvis ikke man har en forsikring, skal man betale af egen lomme. Og den type erstatninger kan let løbe op over 100.000 kr. eller mere!

Det er en udbredt misforståelse, at man er dækket af forældrenes indboforsikring, selv efter at man er flyttet hjemmefra. I så fald er man kun dækket, til man er fyldt 21. Derefter skal man have en indboforsikring.

Det er ikke kun de helt unge, der fravælger en indboforsikring. Det gør næsten hver 10. i aldersgruppen 25-45 år, viser tallene fra Danmarks Statistik. Tallene er bearbejdet af Forsikring & Pension.

Foruden den vigtige personsansvarsforsikring dækker en indboforsikring indbrud, brand og tyveri.

Det behøver ikke være dyrt at tegne en sådan forsikring. Priserne kan tjekkes på Forsikringsportalen.dk. Flere fagforbund bla. DJØF tilbyder derudover billige forsikringer til medlemmerne. Hos Djøf koster en sådan forsikring fra 79 kr. om måneden.

BRANCHENYT
Læs også