Privatøkonomi

Det betyder Brexit for danske rejsende

Selv om Storbritannien netop har forladt EU, er der ingen grund til feriepanik. Først i 2021 ventes ændringer.

Kørekort udstedt uden for Storbritannien er fortsat validt. Foto: Ulf Svane Noget er ved det gamle efter Brexit. Foto: Thomas Linder Thomsen

Hvis man har været bekymret for pas, sygesikring og nye indrejseregler i forbindelse med en ferie i Storbritannien efter brexit, kan man indtil videre ånde lettet op. Indrejsereglerne bliver ikke ændret i 2020, og det vil fortsat være enkelt at komme ind i landet, lyder meldingen fra Visitbritain i en pressemeddelelse.

EU-rejsende, som besøger Storbritannien på en ferie eller et kortere ophold efter den 31. januar i år, skal f.eks. ikke have visum. Hvad EU-rejsende skal have visum til, ventes først at ændre sig i 2021. Det europæiske sygesikringskort (EHIC) gælder også frem til 2021 – men husk som altid, at det europæiske sygesikringskort (EHIC) ikke er et alternativ til rejseforsikring, og at man skal have begge med på en rejse til Storbritannien.

Vil man køre bil på ferien, er et kørekort udstedt uden for Storbritannien også fortsat tilstrækkeligt, og man behøver således ikke at have et internationalt kørekort (IDP). Når det gælder brugen af mobiltelefoner, betaler man samme pris for samtaler, sms og mobildata i Storbritannien og EU, hvis man har et sim-kort, som er udstedt af et mobilnetværk fra et EU- eller EØS-land.

Hvert år besøger 735.000 danskere Storbritannien, og de bruger tilsammen omkring 3,3 mia. kr. i landet, oplyser Visitbritain.

»Danmark som marked er vældigt vigtigt for britisk turisme, og vores varme velkomst af danske rejsende består. Storbritannien med London i spidsen er et af danskernes favoritrejsemål takket være sin verdensberømte kultur, rige kulturarv og pulserende atmosfære, og vi bekræfter, at danske besøgende også kan tage del i alt dette i fremtiden,« udtaler Visitbritains nordiske chef, Gary Robson.

BRANCHENYT
Læs også