Privatøkonomi
BREAKING

Den første førerløse bus kører, men biler uden fører kommer måske aldrig

Der var fest i Aalborg, da Danmarks første førerløse bus torsdag kørte. Men ifølge eksperter går det så skidt med de førerløse biler, at de måske aldrig kommer.

Torsdag blev Danmarks første førerløse bus indviet af bl.a. transportminister Benny Engelbrecht og en række lokale beboere. Den eldrevne, førerløse bus skal køre på et lukket stisystem i Aalborg. Foto: Joachim Ladefoged Sylvester Garder og Priskilla Stendagl var torsdag ude at køre med Danmarks første førerløse bus - som udsendte journalister for Børneavisen. De var blandt de første til at prøve at køre i bussen, der ikke har nogen fører, og som skal køre rundt i Aalborg Øst. Foto: Joachim Ladefoged Forsøget skal vise, om den førerløse bus kan manøvrere rundt mellem mennesker, cyklister og kørestolsbrugere i et lukket stisystem i Aalborg Øst. Foto: Joachim Ladefoged

»Det er lidt underligt at køre i en bus uden en chauffør,« lød det fra 10-årige Sylvester Garder, da han torsdag sammen med 11-årige Priskilla Stendahl som nogle af de første fik en prøvetur i Danmarks nye førerløse bus, der skal køre på små stier i Aalborg.

Birte og Martin Sørensen var også mødt op for at hilse på den lille ny. De er begge pensionister og glædede sig over for en gangs skyld at høre noget positivt om det kvarter, de bor i:..

BRANCHENYT
Læs også