Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Tre milliardærer donerer 1,1 mia. kr. til virusbekæmpelse

De tre hører til blandt Sydafrikas rigeste.

Corona rammer verden
Patrice Motsepe er en af Sydafrikas rigeste mænd. Han har nu valgt at donere en sum penge til bekæmpelsen af coronavirus sammen med to andre rigmænd fra landet. Arkivfoto:  REUTERS/Ruben Sprich/File Photo.

Tre rigmænd kommer nu Sydafrika til undsætning i kampen mod coronavirus.

De har nemlig hver især valgt at donere én mia. sydafrikanske rand (ca. 380 mio. kr.) til virusbekæmpelse i landet. Deres samlede donation løber dermed op i 3 mia. rand (1,1 mia. kr.).

Det skriver Bloomberg.

Der er tale om de tre milliardærer Patrice Motsepe, Nicky Oppenheimer og Johann Rupert, og de kommer alle fra nogle af de rigeste familier i Sydafrika.

Patrice Motsepe er stifter og formand for virksomheden African Rainbow Minerals, og han blev dollarmilliardær i 2008. I en meddelelse siger han ifølge CNBC, at målet med donationen er at redde liv:

»Vi køber sanitetsprodukter, desinfektionsmidler, beskyttelsesudstyr og er i gang med at drøfte med regeringen, sundhedsarbejdere og andre interesser, hvordan vi kan hjælpe med at skaffe andet udstyr,« lyder det fra Motsepe.

Nicky Oppenheimer, der ifølge Bloombergs Billionaires Index er nummer 250 på listen over verdens rigeste, oplyser i en meddelelse, at pengene fra hans donation blandt andet skal gå til at hjælpe fyrede medarbejdere:

»Vores mål er at afbøde de øjeblikkelige økonomiske følger af denne pandemi ved at holde hånden under virksomheder og beskytte jobs for hurtigt at genoprette økonomien. Det vil vi gøre ved at yde en direkte økonomisk bistand til medarbejdere, der risikerer at miste deres job, eller som har haft indkomsttab på grund af Covid-19,« lyder det i en meddelelse.

I Sydafrika er der ifølge Bloomberg en enkelt person, der er død af coronavirus, og over 1100 personer er blevet smittet.

Landet er på dag tre af en treugers lockdown for at kontrollere pandemien.

BRANCHENYT
Læs også