Privatøkonomi

De globale indkøbsvaner har ændret sig under coronakrisen: Mere vaskemiddel – mindre deodorant

Giganterne Unilever og P&G melder om markante ændringer i vores indkøb, når vi ikke længere kommer så meget ud.

Artiklens øverste billede
Procter & Gamble er en af de store spillere globalt indenfor vaskemiddel. Og i disse uger, hvor mange må blive hjemme, bliver der vasket mere end normalt, melder selskabet. Billedet er fra en Wal-Mart-forretning i Chicago.

Jagten på toiletpapir blev det første store tema, da coronakrisen ramte Danmark midt i marts. Men at vi er hjemme det meste af tiden har påvirket vores indkøb på andre måder, rapporterer Wall Street Journal.

Globalt kan de to giganter bag mange varer i supermarkedet – Unilever og P&G – nemlig tydeligt mærke en anden slags efterspørgsel end normalt.

Der bliver købt mere sæbe til at vaske hænder og rengøring generelt, fortæller Unilevers topchef i England, Alan Jope, men der er også blevet købt masser af vaskemiddel ind. Der er altså kommet mere fokus på hygiejne og desinfektion – men omvendt gør vi ikke lige så meget ud af at vaske os som normalt.

P&G’s finansdirektør i USA har således meldt om et mærkbart lavere salg af shampoo og deodorant. Og fra L’Oréal lyder det, at vi også har skruet ganske meget ned for indkøbet af makeup. Det globale salg faldt i årets første kvartal med otte procent, og uden for Kina har det primært været i marts, der har været ændringer i folks hverdag.

Med lukkede restauranter er der selvsagt godt gang i take-away-branchen, men der bliver også solgt ekstra mange færdige supper, kop-nudelretter og andre måltider, der er nemme at tilberede, fortæller Unilever.

Til gengæld er der ikke så meget grund til at købe vand på flaske, når man mest er hjemme. Evians ejer Danone kunne melde om et fald i salget af vand på 7,4 pct. i årets første kvartal.

Og toiletpapiret? Det har der også været en anden efterspørgsel på, når vi er hjemme hele dagen, og ikke på vores arbejdsplads, fortæller papirproducent Kimberly. Arbejdsgiverne køber typisk den billige variant – hvorfor spendere for meget her? – mens vi som forbrugere selv vælger toiletpapir i blødere og højere kvalitet. Derfor har Kimberly måtte lægge det normale produktionsmønster om.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.