Privatøkonomi

»Helt vanvittigt«: Sommerhussalget sætter rekord

Der er blevet solgt rekordmange sommerhuse i maj i ejendomsmæglerkæden Home, som samtidig melder om en historisk stor interesse for netop denne del af markedet.

Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Coronakrisen har nærmest fået danskerne til at strømme ud i de danske sommerhusområder for at finde en feriebolig. Ejendomsmæglerkæden Home melder om det største sommerhussalg nogensinde for en maj-måned, og samtidig er kædens såkaldte fremvisningsindeks - som fungerer som et pejlemærke for den kommende tids salgsniveau - braget i vejret.

»Sommerhussalget er helt vanvittigt. Danskerne var allerede hooked på sommerhus inden corona – nu får coronakrisen bare rigtig mange til at sige ’nu er det nu’,« lyder det i en pressemeddelelse fra Home.

Fremvisningsindekset viser en stigning i alle tre kategorier; villaer og rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse. Den største stigning finder man på sommerhusmarkedet, hvor antallet af fremvisninger i Home fra april til maj steg med 31,3 pct. Det seneste år er antallet af fremviste sommerhus i Home steget med 118,2 pct.

»Markedet for sommerhuse skiller sig ud i disse dage med langt større aktivitet end normalt. Her lader det ikke til, at den forøgede økonomiske usikkerhed har lagt en dæmper på boligjagten,« skriver Louise Aggerstrøm Hansen, der er privatøkonom i Danske Bank, i en kommentar til tallene.

Det er ikke kun i Home, at man har mærket en ændring på sommerhusmarkedet. Boligsiden.dk. meldte for nyligt, at antallet af sommerhuse, som er sat til salg, det seneste år er faldet med 32 pct.

»Danskernes ferievaner vil blive forandre af den aktuelle krise – som minimum på kort sigt, men nok også på længere sigt. I praksis vil langt færre rejse ud til sommer, og ferie hjemme i Danmark vil derfor være i høj kurs. Det gode vejr i løbet af foråret har formentlig også bidraget positivt til udviklingen,« lyder det fra Louise Aggerstrøm Hansen.

BRANCHENYT
Læs også