Privatøkonomi

Ugens aktie: SAS vil bruge nedturen til at få styr på besværlige medarbejdere

Luftfartsselskabets aktiviteter har næsten været sat i bero de seneste måneder, og de vil kun langsomt komme i gang igen. Det nye SAS, der skal genopstå med frisk kapital, skal være med en mere moderne flåde og med mere skrabede overenskomster, mener ledelsen.

SAS vil fyre 5.000 medarbejdere, heraf 1.700 i Danmark, på grund af corona. Her ses parkerede fly i Københavns Lufthavn i april år. Foto: Tariq Mikkel Khan SAS' adm. direktør, Rickard Gustafson. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Fraværet af de hvide striber på himlen, som fly efterlader, vil være et af de erindringsbilleder, der står tilbage efter dette mærkelige corona-år. For mange har det givet en trøst i bekymrende hverdag, at der i det mindste har været mindre forurening. Men for flyselskaberne har det selvfølgelig været en gru at se dette fysiske udtryk for, at deres forretning stort set har været sat i stå.

Aktieinvestorer har haft en tredje tanke: Før eller siden vil flytrafikken vel vende tilbage. Og kan man så gøre en god handel ved at købe luftfartsaktier, mens aktiekurserne er langt nede?..

BRANCHENYT
Læs også