Privatøkonomi

Risikoen for at komme hjem til indbrud efter ferien er styrtdykket

Antallet af indbrud i danske hjem og fritidsboliger falder kraftigt.

Et grimt syn. Men antallet af danskere, der vender hjem til en smadret rude og et gennemrodet hus falder. Foto: Anders Find.

Det er langtfra så risikabelt at forlade huset og rejse på ferie som for få år siden. Sidste år var der i gennemsnit lidt over 67 indbrud om dagen i hjem eller fritidsboliger. Det var mindre end halvt så mange som i 2009.

Nye tal fra Forsikring & Pension viser det faldende antal indbrud. Faldet skyldes flere ting, bl.a. mere forebyggende arbejde i de særligt ramte områder, bedre sikring af husene og mere årvågne boligområder.

For få år siden lancerede Trygfonden og Realdania “Bo trygt“-kampagnen, som satser på at få det årlige antal indbrud bragt ned omkring 10.000. For at nå derned skal antallet af indbrud igen halveres.

Skønt antallet af indbrud falder i Danmark, er her nemlig fortsat markant flere indbrud i forhold til indbyggertal end i Norge, Sverige og Tyskland.

Bo trygt-kampagnen bygger bl.a. på Nabohjælp og på information. Her inden ferien har kampagnen en række gode råd til at gøre de tomme villaveje afskrækkende for tyven.

Ud over at gøre naboerne det klart, at man er væk, handler det bl.a. om ikke at rydde hjemmet for godt op. Der må godt stå en tom kaffekop på spisebordet. Haven skal heller ikke være for velfriseret, men der skal hængelås på redskabsskuret.

Derudover er rådet fra Bo trygt bl.a. at bruge sensorstyret lys udenfor, så tyven ikke kan arbejde i fred og ro. Mens det også kan være en god idé med tænd/sluk ure indendøre.

Endelig er det absolut en skidt idé at dele feriebilleder fra sommerlandet, mens man er af sted.

BRANCHENYT
Læs også