Privatøkonomi

Høj elektrisk BMW klarer 440 km på en opladning

BMW løfter lidt af sløret for den høje elektriske iX3, som klarer 440 km på en opladning, skal bygges i Kina og kommer senere på året.

BMW er så småt ved at få gang i produktionen af den elektriske iX3-model, som skal bygges i Kina og eksporteres til hele verden. Foto: BMW BMW viser kun formummede eksemplarer af iX3, men det er angiveligt kun fronten, som er ændret markant i forhold til X3. Foto: BMW Den elektriske iX3 er konstrueret på samme platform som de konventionelle modeller, der bygges på samme fabrik. Foto: BMW
BMW

Billedet af et år med mange nye elbiler tegner sig stadig mere tydeligt. BMW er nu klar med flere oplysninger om den nye, høje elektriske iX3, som kommer senere på året.

Det står klart, efter at BMW har vist billeder fra produktionshallerne med oplysninger om, at iX3 lanceres med en batteripakke, som rækker til 440 km på en opladning.

Global bil

SUV’en, der har X3 som udgangspunkt, skal bygges i Kina og derfra sendes til resten af verden. Senere følger i4 og iNext, som er elbiler, der er udviklet til elektrisk drift helt fra bunden.


Volvo er for øvrigt også i gang med en kinesisk produktion af modellen Polestar 2, som skal ud globalt herfra. BMW producerer iX3 sammen med samarbejdspartneren BMW Brilliance Automotives på dennes Dadong-fabrik i byen Shenyang og har sendt delvist camouflerede billeder ud af iX3, som præsenteres i fuldt flor senere på sommeren. De viser en bil, der i store træk ligner den almindelige X3, men som har en let ændret front.

Vælg din egen drivline

IX3 bliver den første model efter et nyt koncept hos BMW, der hedder ”Power of choice”, og som betyder, at kunden frit kan vælge mellem benzin, diesel, plug-in hybrid eller el. Resten af mærkets volumenmodeller skal hen ad vejen kunne fås med samme muligheder.

BMW har endnu ikke givet yderligere detaljer om batteripakke, motor og lademuligheder, som det er sket med den elektriske sedan i4, som kommer til næste år sammen med den store, høje iNext. I4 får en batteripakke på 80 kWh og har en elmotor, som yder 390 kW, svarende til 530 hk, hvilket rækker til en acceleration 0-100 km/t. på 4 sek. Den kan angiveligt lade med op til 150 kW. I dag har BMW udelukkende den aldrende i3 i programmet. Men det bliver der snart gjort op med.

Nye elbiler fra BMW
Den høje elektriske BMW iX3 SUV kommer på markedet sidst på året. Næste år følger BMW i4, som er en elektrisk sedan, og BMW iNext, en større eldrevet SUV.

Lyt også til Jyllands-Postens bil-podcast ”Bilradio”.Læs også
Top job