Privatøkonomi

Ugens aktie: Netcompany med store ambitioner: Vil være førende i Nordeuropa

Selskabet, der udvikler it-systemer til offentlige myndigheder og til virksomheder, vil i første omgang være store på de markeder, der i henseende til digitalisering ligner Danmark. Endnu er markedsandelen i de fleste nabolande nær nul.

Netcompany med adm. direktør André Rogaczewski i spidsen,  har opgjort det samlede marked i de udvalgte lande til at være på 190 mia. kr., men selskabets egen andel af det var i 2019 kun 2,5 mia. kr. Der er altså endnu masser af potentiale i tage markedsandele fra konkurrenterne. 
Foto: PR Netcompany har bl.a. konstrueret Borger.dk, som er indgangen til talrige kommunale tjenester. Det står også bag Aula, som skolerne bruger i den løbende kommunikation med forældrene. Aktuelt har it-virksomheden udviklet den app, som bruges til at opspore smittekæder under coronakrisen. Foto: PR

Selskaber, der bliver børsnoteret, bliver som regel mødt med en vis portion sund skepsis. Investorerne forholder sig fornuftigt nok kritisk til det salgsmateriale, som et prospekt grundlæggende er.

Da Netcompany kom på børsen i juni 2018, fik denne skepsis måske endnu et nøk. It- og techselskaber er en sjældenhed på det danske aktiemarked, og historisk har adskillige af dem, der har forsøgt sig på fondsbørsen, skuffet. ..

Læs også
Top job