Serier

USA: 30-årig realkreditrente falder til under 3 pct. for første gang

Fastforrentede boliglån krydser nu en magisk grænse i USA , og kommer for første gang nogensinde under 3 pct.

Historisk lave renter

Den gennemsnitlige rente på et 30-års fastforrentet realkreditlån i USA er faldet til under 3 pct. for første gang nogensinde.

Det udtaler finansieringsinstituttet Freddie Mac ifølge Financial Times.

Den rekordlave rente afspejler, hvordan politiske reaktioner på coronaudbruddet har sænket låneomkostningerne og har skabt bedring på det amerikanske boligmarked, alt imens fremtiden for andre markeder står hen i det uvisse.

Renten er faldet til 2,98 pct. fra 3,03 pct. sidste uge og er dermed den laveste registrerede rente, siden USA i 1971 begyndte at dokumentere renteudsvingene.

Doug Duncan, der er cheføkonom i Freddie Macs søsterselskab, Fannie Mae, siger til Financial Times, at det store fald i amerikanske statsobligationer giver realkreditrenten mere plads til at falde.

En vurdering fra cheføkonomen lyder, at en rente på 2,75 pct. er en mulighed næste år.

Årsagen til, at renten ikke er faldet mere, er, at efterspørgslen på låneomlægninger har vanskeliggjort oprettelsen af nye lån, fortsætter Doug Duncan.

- Der er ingen grund til at sænke priserne for at indhente forretninger, du alligevel ikke kan følge til dørs, siger han til Financial Times.

Realkreditstrateg i FHN Financial Walt Schmidt mener også, at renten kan sænkes yderligere, men påpeger samtidig, at der kan være stor forskel på den gennemsnitlige rente og den rente, som låneren reelt kan låne til.

Læs også
Top job