Privatøkonomi
BREAKING

Coronavirus sætter tydelige spor i sommertrafikken

Ferierende bilister, der i weekenden har oplevet, at der var unormalt mange biler på vejene, har haft helt ret.

Antallet af biler, der er kørt over eksempelvis Fyn, er steget betragteligt i år. Året er da også præget af, at langt flere holder ferie i Danmark.

Det viser nye tal fra Vejdirektoratet, der har målt på trafikken sidste weekend, en af de største rejseweekender i løbet af året.

- Vi har tydeligt set, at det, at man skal blive hjemme her i sommerperioden, har øget trafikken på de indenlandske strækninger.

- Ikke mindst i det nordjyske og ud mod sommerhusområderne, hvor vi nogle steder har set stigninger i trafikken på 20-30 procent, siger projektleder i Vejdirektoratet Niels Moltved.

Sammenlignet med samme weekend sidste år steg trafikken på Fynske Motorvej ved Aarup med 14 procent. På Hillerødmotorvejen, der leder til sommerhusområderne i Nordsjælland, steg trafikken med 12 procent.

Også mod Sjællands Odde, hvor man både kan tage færgen til Ebeltoft og Aarhus eller have et sommerhus, steg trafikken med omkring 13 procent.

Samme tendens kunne ses på Holstebromotorvejen og Herningvej, der begge kan lede badelystne mod den jyske vestkyst. Her steg trafikken begge steder med over 20 procent.

Modsat er trafikken faldet voldsomt ved grænserne, hvilket dog ikke ændrede på betydelige ventetider ved grænsen i weekenden.

På Sønderjyske Motorvej ved Haderslev lå antallet af trafikanter 24 procent under samme weekend sidste og på Øresundsmotorvejen var antallet af trafikanter 48 procent under niveauet fra sidste år.

- Det var nok den tungeste trafikdag lørdag, men jeg vil vurdere, at vi de næste lørdage også vil være pænt over niveau, når det kommer til den indenlandske trafik, siger Niels Moltved.

Læs også
Top job